4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

1 op de 10 Nederlanders in geldproblemen sinds coronaviruscrisis

- Advertisement -


Volgens een enquête per platform zag meer dan een tiende van de Nederlanders hun inkomen dalen sinds het uitbreken van de pandemie van het coronavirus Wijzer in Geldzaken. Laagbetaalde flexwerkers en freelancers werden het zwaarst getroffen, meldt NU.nl.

Ongeveer tweederde van de laagbetaalde flexwerkers en zelfstandigen verdient nu minder dan voor de crisis. Dit zijn bijvoorbeeld uitzendkrachten, taxichauffeurs, schoonmakers of maaltijdbezorgers. Ze worden minder vaak geroepen of krijgen minder uren.

Sommige mensen die in loondienst werken, meldden volgens het platform gedwongen vakantiedagen te nemen – een initiatief van het ministerie van Financiën met als doel ‘Nederland financieel fitter te maken’.

Van degenen die hun inkomen zagen dalen, gebruikte bijna de helft spaargeld om hun rekeningen te betalen. Een derde zei dat ze deze situatie niet langer dan drie maanden kunnen volhouden zonder dieper in financiële problemen te raken.

Ruim een ​​derde van alle Nederlanders maakt zich vaak zorgen over hun financiële situatie, blijkt uit het onderzoek. Dit is vergelijkbaar met de vorige enquête in 2017. Maar volgens het platform zijn de zorgen onder zelfstandigen en flexwerkers aanzienlijk toegenomen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws