6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

12 Covid-gevallen bij één Belgisch gezin na Nederlandse vakantie

- Advertisement -


Twaalf leden van een Belgische familie testten positief op het coronavirus na een vakantie in Cadzand in Nederland. Ze zijn thuis al een week in quarantaine, zei Hendrik Vandromme tegen Omroep Zeeland. De familie denkt het virus in Nederland opgelopen te hebben.

De vrouw van Vandromme werd op zondag 12 juli plotseling ziek, terwijl ze op vakantie waren op vakantiepark Cadzand-Bad. Hij belde zijn dokter in België, die hen adviseerde om naar huis te komen. Een dag later werd de hele familie getest op Covid-19, de luchtwegaandoening die werd veroorzaakt door coronavirus SARS-CoV-2. Twaalf van de 15 gezinsleden waren positief.

De Belgische man zei dat ze voorzichtig waren op vakantie. “Tijdens uitstapjes hielden we de 1,5 meter-regel aan en bleven vooral in het park. We zijn gaan fietsen en wandelen in Breskens en het Zwin”, zei hij tegen de omroep. Zijn kinderen en kleinkinderen gingen regelmatiger uit. ‘Ze gingen bijvoorbeeld naar winkels in Cadzand om spullen voor de barbecue te kopen.’

De Belgische gezondheidsautoriteiten zijn momenteel bezig met het opsporen van bronnen en contacten voor het gezin. Of dit ook op het Nederlandse vakantiepark gebeurt, is onduidelijk. Burgemeester Marga Vermue van Sluis, de gemeente die Cadzand dekt, was niet op de hoogte van deze coronaviruszaak. Ze vertelde Omroep Zeeland dat ze controleert of dit rapport klopt.

Cijfers van het RIVM tonen geen coronavirusinfecties in de gemeente Sluis tijdens de vakantie van de Belgische familie daar.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws