147 medewerkers van slachthuis Gelderland testten positief op coronavirus

[ad_1]

Van de in totaal 657 mensen die bij slachthuis en vleesverwerker Vion in Groenlo in Gelderland werken, zijn 147 positief getest op het coronavirus. Gezondheidszorg GGD Noord- en Oost-Gelderland testte alle medewerkers van de slachterij, nadat deze was bevolen, te sluiten toen werd vastgesteld dat 45 medewerkers het virus hadden.

Het merendeel van de positief geteste medewerkers, 79, woont in Duitsland, meldt Omroep Gelderland. De overige 68 wonen in Nederland. Alle 657 medewerkers kregen de opdracht om zich twee weken thuis in quarantaine te houden. De huisgenoten van de 147 mensen die positief testten, moeten ook twee weken lang zichzelf isoleren.

‘Dus 22 procent van de werknemers in Groenlo is besmet met het coronavirus, dat vinden we een hoog aantal en dat hadden we niet verwacht’, zei Jan Willem Brethouwer van GGD Noord- en Oost-Gelderland tegen de NOS.

De GGD probeert bron- en contactonderzoeken uit te voeren om erachter te komen waar de werknemers zijn geïnfecteerd en met wie ze contact hebben gehad, die mogelijk ook zijn geïnfecteerd, maar dit wordt gecompliceerd door het feit dat sommige contactgegevens van de werknemers onjuist zijn of ontbreken , Zei Brethouwer.

Een meerderheid van de Vion-medewerkers in Groenlo zijn uitzendkrachten, wat betekent dat zij ook in andere slachthuizen hebben gewerkt. Het is daarom mogelijk dat zij in deze slachthuizen ook arbeiders besmetten. De GGD gaat daarom ook in andere slachthuizen proefmonsters gaan testen, aldus Brethouwer.

[ad_2]

Plaats een reactie