6.6 C
Utrecht
woensdag, december 8, 2021

60% van de inwoners van NL verwacht dat de overheid nieuwe Covid-beperkingen invoert

- Advertisement -


Nu het aantal Covid-19-besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt, is voor het eerst sinds juli de zorgen over het coronavirus onder de Nederlandse bevolking toegenomen. De meerderheid verwacht dat de regering binnenkort meer beperkingen moet invoeren, constateert EenVandaag in een peiling onder 21.000 leden van haar opiniepanel.

54 procent van de respondenten zei zich zorgen te maken over het coronavirus – een aanzienlijke stijging vergeleken met 41 procent van vorige maand. 81 procent denkt dat de situatie de komende maanden nog erger zal worden.

60 procent verwacht dat de overheid voor het najaar nieuwe maatregelen moet nemen. 56 procent zei dat ze het zouden begrijpen als het kabinet dat zou doen. 43 procent vindt zelfs dat het kabinet social distancing moet terugbrengen. “Liever dit weer dan bezoekbeperkingen of een avondklok”, zei een respondent.

Het begrip van coronavirusbeperkingen is hoog onder gevaccineerde personen met 65 procent. Van degenen die niet zijn ingeënt tegen Covid-19 en een groter risico lopen om ernstig ziek te worden, zei slechts 16 procent dat ze het zouden begrijpen als er nieuwe maatregelen worden genomen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws