7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Aantal sterfgevallen door coronavirus boven 4.400 Openbaar vervoer “geen uitje!” zegt NS

- Advertisement -


Het aantal gemelde gevallen waarbij een persoon met een coronavirusinfectie stierf, bedroeg zaterdag 4.409. Het aantal mensen dat een positieve test registreerde en ziekenhuisopname vereiste, was 10.381.

Het gaat om minimaal 24 mensen die vrijdag het ziekenhuis zijn binnengekomen, aldus het RIVM. Van de 100 nieuwe ziekenhuisopnames die op zaterdag werden gemeld, vonden de meeste plaats in de afgelopen twee dagen, waarvan sommige teruggingen tot 18 maart. De gegevens worden voortdurend bijgewerkt naarmate er meer testresultaten worden ontvangen door de dienst.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is licht gestegen sinds het afgelopen zondag een dieptepunt van 52 bereikte, maar was nog steeds op het laagste niveau sinds 14 maart. In de afgelopen zeven dagen werden ongeveer 444 ziekenhuisopnames gemeld, vergeleken met 926 in de zeven dagen voorafgaand aan dat, een daling van 52 procent.

Het RIVM meldde nog 120 dodelijke gevallen, waarbij de sterfgevallen plaatsvonden tussen 28 maart en vrijdag 24 april. De sterfgevallen van ten minste 32 personen werden op vrijdag geregistreerd, en nog eens 50 werden opgeteld bij het totaal van donderdag, wat het aantal van die dag bij elkaar brengt. t / m 77. Het RIVM meldt 612 sterfgevallen in de afgelopen zeven dagen, tegenover 873 in de afgelopen zeven dagen, een afname van bijna 30 procent.

Deze cijfers zijn exclusief honderden sterfgevallen en ziekenhuisopnames waarbij mensen werden verdacht van het hebben van Covid-19, maar volgens nieuw onderzoek waren ze niet getest door gezondheidsfunctionarissen. De sterfgevallen zijn echter opgenomen in de sterftecijfers, die een piek in de sterfte weerspiegelden in vergelijking met vorig jaar, dat samenvalt met de pandemie van het coronavirus. Net als de geregistreerde sterfgevallen en ziekenhuisopnames van het coronavirus, neemt ook de verhoogde sterfte af.

Tot nu toe hebben 37.190 mensen in Nederland positief op het virus getest, een stijging van 655. Vrijdag waren er minimaal 193.950 mensen getest. Het aantal nieuwe testen dat op vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvindt, wordt pas na het weekend door het RIVM gemeld. Het was niet duidelijk of die gegevens maandag zouden worden vrijgegeven, een nationale feestdag ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Nu Koningsdag snel nadert, gevolgd door de vakantieperiode in mei, heeft de nationale spoorwegdienst NS zich bij verschillende OV-bedrijven aangesloten om mensen eraan te herinneren dat ze alleen het openbaar vervoer mogen gebruiken als dat absoluut noodzakelijk is.

‘We opereren alleen voor de helden die tegen het coronavirus vechten. Zo houden we Nederland toegankelijk voor zorgverleners, thuiszorgverleners, kruidenierswinkels en andere mensen voor wie reizen met het openbaar vervoer echt nodig is. Help ze , help elkaar. Het openbaar vervoer is geen uitje! ”, aldus de NS in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws