4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Aardbeving in Loppersum; tot dusver het sterkst dit jaar

- Advertisement -


Dinsdagmiddag was er een aardbeving in Loppersum in Groningen. De aardbeving was 2,7 op de schaal van Richter, waardoor het de sterkste aardbeving is die de provincie dit jaar tot nu toe heeft getroffen. De gemeente Loppersum heeft bewoners gebeld om schade te melden bij het Groningen Mijnschade Instituut.

De aardbeving vond plaats rond 17:15 uur, volgens het meteorologisch instituut KNMI. Volgens RTV Nooord meldden mensen de aardbeving in Loppersum, de stad Groningen, Leermens, Middelstum en Zeerijp. Vóór woensdag was de sterkste aardbeving van het jaar 2,5 op Zijldijk op 2 mei. De sterkste aardbeving die Groningen ooit heeft getroffen, was in 2012 in Huizinge en bedroeg 3,6, volgens de NOS.

De aardbevingen in Groningen worden veroorzaakt door gaswinning in de provincie. Vorig jaar vonden er in het gebied van gasfracking in totaal 87 aardbevingen plaats, waarvan elf met een magnitude van meer dan 1,5. De regering heeft de gaswinning in de provincie drastisch verminderd en is van plan deze in de tweede helft van 2022 volledig stop te zetten.

Burgemeester Hans Engels van Loppersum riep op Twitter de Rijksoverheid op om meer te doen. “Inwoners van Loppersum waren weer bang voor een zware aardbeving. Ik hoop dat het nu in Den Haag doordringt dat we er nog niet zijn en dat er eindelijk echte stappen worden gezet richting een veilig en gezond gebied”, twitterde hij.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws