-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

ABN Amro boekt in het eerste kwartaal een verlies van € 395 miljoen

- Advertisement -


ABN Amro leed in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 395 miljoen euro. Net als bij ING hadden de teleurstellende resultaten veel te maken met leningen aan bedrijven die vanwege de coronaviruscrisis mogelijk niet worden terugbetaald. ABN Amro moest 1,1 miljard euro reserveren om deze leningen mogelijk te dekken, meldt NU.nl.

Een groot deel van het gereserveerde geld is bestemd voor twee klanten. Eind maart maakte de bank bekend 235 miljoen euro te hebben verloren van een klant van de afdeling ABN Amro Clearing. En er moest nog 225 miljoen euro worden gereserveerd voor een grote klant in de oliehandel, zei een woordvoerder van de bank tegen NU.nl. ‘Daar komt een lening misschien niet meer terug.’

ABN Amro reserveerde ook nog eens 511 miljoen euro voor leningen en hypotheken die mogelijk niet worden terugbetaald als gevolg van de coronaviruscrisis en de verminderde vraag naar olie, waardoor de olieprijzen kelderden.

Ten slotte heeft de bank 140 miljoen euro gereserveerd als “reguliere voorziening” voor tegenslagen die geen verband houden met de olieprijs of de coronaviruscrisis.

Dit zijn de eerste cijfers die zijn aangekondigd door ABN Amro’s nieuwe CEO Robert Swaak. Hij noemde het een “uitdagende maar ook spannende tijd” om topman te worden bij ABN.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws