1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Afname bij Covid-19 ICU-patiënten een “gunstig teken” nadat de maatregelen zijn versoepeld: expert

- Advertisement -


Op zaterdag werden op de intensive care 170 patiënten behandeld voor Covid-19, de laagste die de patiëntenbelasting sinds 16 maart was. Het was een afname van 10 in vergelijking met vrijdag, waarbij de week eindigde met 57 minder patiënten dan bij aanvang.

Toch was het een lagere afname dan de week ervoor, met een afname van 119 patiënten. “Drie weken na de eerste versoepeling van de maatregelen, de heropening van de basisscholen en de hervatting van werkzaamheden in de contactberoepen, blijft het aantal COVID ICU-patiënten dalen. Dat is een gunstig teken”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland.

Terwijl het tempo van afname sinds maandag op de intensive care aanzienlijk is vertraagd, vordert de afname in de andere ziekenhuisafdelingen. Ziekenhuizen hadden zaterdag 29 minder Covid-19-patiënten buiten de ICU, wat het totaal op 589 brengt.

Ongeveer 393 van die patiënten waren ooit op de intensive care behandeld, zei non-profitorganisatie NICE. De onderzoeksorganisatie van de ICU zei dat sinds begin maart 2882 patiënten uit Nederland zijn behandeld op de ICU voor Covid-19.

Van die groep zijn er 827 overleden, en 1440 herstelden en werden ontslagen uit medische instellingen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws