5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Afname van twee weken bij Covid-19 ICU-patiënten

- Advertisement -


Na twee opeenvolgende weken met een daling van het aantal Covid-19-patiënten op de intensive care, werden er zondag 934 patiënten behandeld op de ICU. Dat is een afname van 25 ten opzichte van een dag eerder en een afname van 34 procent sinds 9 april, toen 1.417 mensen op de intensive care werden behandeld voor de coronavirusziekte, volgens het nationale patiëntencoördinatiebureau LCPS.

“Over het geheel genomen zien we nog steeds een lichte daling, met kleine regionale verschillen”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Nederlandse netwerk van acute zorgverleners. Ziekenhuizen die overweldigd zijn, kunnen indien nodig nog steeds de overdracht van patiënten regionaal coördineren. “Waar het leidt tot een hoge belasting voor een hele regio, coördineert het LCPS reizen naar een andere regio en naar Duitsland.”

Intensive care-afdelingen in heel Nederland behandelden zondag 395 mensen voor andere ziekten dan Covid-19. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van Duitse ziekenhuizen die Nederlandse Covid-19-patiënten in hun eigen IC’s hebben opgenomen. De Duitse ziekenhuizen behandelden nog steeds 33 Covid-19-patiënten uit Nederland.

Naar schatting 670 van de 2.744 intensive care-patiënten die in behandeling zijn voor Covid-19 zijn sinds eind februari overleden, zei non-profit intensive care-organisatie NICE. Nog eens 606 zijn overgebracht naar een andere ziekenhuisafdeling en 541 zijn ontslagen.

Tot nu toe zijn 10.456 mensen met coronavirus behandeld in ziekenhuizen, waarvan meer dan een kwart opname op de intensive care nodig had.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws