8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Agressietraining op scholen om jongerensteken in Rotterdam te verminderen: rapport

- Advertisement -


De gemeente Rotterdam presenteert woensdag een plan om het toenemende geweld onder jongeren in de stad aan te pakken. Scholen met veel problemen krijgen meer toezicht door de politie en de gemeente geeft subsidies om leerlingen op te leiden en geeft les in het omgaan met agressie, meldt Trouw.

Het plan richt zich op middelbare scholen en middelbare scholen voor beroepsonderwijs. De gemeente trekt jaarlijks 180 duizend euro uit voor de aanpak.

Het aantal steekincidenten in Rotterdam met tieners is bijna verdubbeld tot 36 vorig jaar. ‘Hoewel deze incidenten niet schoolgericht waren, voelen scholen de gevolgen’, zei onderwijswethouder Said Kasmi tegen de krant. ‘De betrokkenen, zowel slachtoffers als daders, zitten op school. Scholen hebben de behoefte er iets aan te doen.’

Het veiligheidsplan bestaat uit 15 maatregelen. Een daarvan is dat politie en handhavers meer toezicht gaan geven op scholen die door schoolbesturen ‘als het meest problematisch worden ervaren’. De gemeente wil niet zeggen om welke scholen het gaat. Maar schoolkoepel LMC vertelde Trouw dat onder de scholen die er allemaal onder zitten, Monfort College, Zuiderpark College, VMBO Veenoord en De Palmentuin extra toezicht krijgen.

Ook is afgesproken dat geweldsincidenten vaker bij de politie worden gemeld. Docenten worden getraind in het omgaan met agressie en straatcultuur. En het curriculum wordt bijgewerkt om het gedrag van studenten op dit front te beïnvloeden.

Het programma start zodra de maatregelen rond het coronavirus zijn versoepeld en scholen weer open mogen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws