8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Airbnb om een ​​aantal vermeldingen te verwijderen als er een nieuwe wet komt; Laat buren nu overlastklachten indienen

- Advertisement -


Verhuurplatform voor kort verblijf Airbnb zei dat het de vrijwillige stap zal zetten om advertenties uit te sluiten voor Nederlandse eigendommen die niet zijn geregistreerd en goedgekeurd door de gemeente als een nieuwe nationale wet vereist dat de registratie het parlement passeert. Het wetsvoorstel was bedoeld om problemen aan te pakken die worden veroorzaakt door populaire verhuurplatforms voor kort verblijf en werkt door het parlement.

Het manoeuvreren van Airbnb werd onthuld door medeoprichter van het bedrijf Nathan Blecharczyk in een interview met NRC. Blecharczyk zei dat het bedrijf probeerde samen te werken met Nederlandse steden die problemen hebben met het bestrijden van onwettige verhuur in hun gemeenten. Amsterdam heeft jarenlange klachten over Airbnb-praktijken gehad, en de andere grootste steden van het land hebben gezegd dat er strengere nationale beperkingen nodig zijn.

Het bedrijf lanceerde ook een formulier “Buurtondersteuning”, waar buurtbewoners klachten over Airbnb-eigendommen kunnen indienen, waarbij het bedrijf belooft contact op te nemen met eigenaren van lijsten om de problemen aan te pakken. Toch leunde de site op bewoners om de problemen zelf aan te pakken. “Het oplossen van problemen met betrekking tot het delen van huizen gebeurt meestal het snelst door rechtstreeks contact te maken met je buren”, schreef Airbnb op het formulier, dat toegankelijk is via een link in de Nederlandse versie van de voettekst van de website.

Dringende problemen kunnen worden verholpen door een 24-uurs hotline die het bedrijf volgende maand lanceert. De komende drie maanden vindt in Amsterdam een ​​pilotprogramma rond geluid en overlast plaats, bedoeld om Airbnb-verhuurders te helpen bij het oplossen van klachten.

“Deze stappen zijn bedoeld om goede partners van Nederland te zijn en lokale problemen aan te pakken, maar vormen geen uitputtende lijst van onze inspanningen op dit gebied. Onze toewijding aan Nederland is langdurig en continu, en hoewel we als bedrijf niet perfect zijn, leren we altijd en zullen we doorgaan met dit belangrijke werk, ”schreef Blecharczyk, de huidige Chief Strategy Officer, in een brief aan de minister van Milieu en Huisvesting, Stientje van Veldhoven.

“Deze maatregelen maken duidelijk dat we een nultolerantie hebben voor slechte acteurs die ernstige of aanhoudende verstoring van ons platform veroorzaken”, schreef hij. Hij zei echter niet hoe deze “slechte acteurs” zullen worden gestraft of dat al hun eigendommen van het platform zullen worden verwijderd.

De aankondiging komt minder dan een maand nadat de Raad van State een Amsterdamse wet heeft aangenomen waardoor sommige stadsbewoners hun huis tot 30 dagen per jaar zonder registratie aan toeristen konden verhuren. Hoewel de uitspraak van de Raad van State ook een door de stad opgelegde boete van zesduizend euro ongedaan maakte, bevestigde hij het recht van Amsterdam om boetes op te leggen aan bewoners die zonder vergunning een woning verhuren.

In reactie zei een Airbnb-woordvoerder in januari tegen NL Times: “We willen samenwerken met regeringen om gastheren te helpen de regels te volgen, maar situaties als deze zijn verwarrend, daarom hebben we vandaag de roep om een ​​EU-regulator voor digitale diensten om te helpen zorgen voor een duidelijker, consistenter en voorspelbaarder proces voor het vaststellen van regels en voorschriften in Europa. ”

De nieuwe stappen werden ook vrijgegeven slechts een half jaar nadat het bedrijf was geschorst door de Netwerkraad van de Amsterdam Economic Board omdat het weigerde het aantal dagen te beperken dat een pand in Amsterdam via de site mag worden verhuurd. Amsterdam heeft onlangs het maximum aantal dagen verlaagd van 60 naar 30.

Airbnb krijgt de gelegenheid om te pleiten voor opheffing van de schorsing van de Netwerkraad in maart. De Raad adviseert lokale wetgevers over burgerzaken en bestaat uit politici en vertegenwoordigers van tientallen bedrijven, academische instellingen en denktanks.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws