Ajax slaat laat toe om Lille te verslaan in Europa League

[ad_1]

Dusan Tadic en Brian Brobbey scoorden twee doelpunten in drie minuten toen Ajax van een achterstand kwam om Lille met 2-1 te verslaan in de heenwedstrijd van hun Europa League-duel over de laatste 32.

Lille nam in de 72e minuut de leiding in het Stade Pierre Mauroy tegen de gang van zaken.

Nicolas Tagliafico ging terug naar doelman Maarten Stekelenburg, niet wetende dat Timothy Weah op de loer lag aan de rand van het gebied.

De 20-jarige sloeg de bal door de benen van Stekelenburg voor een verrassende voorsprong.

In de 87e minuut keerde de stand echter om. Renato Sanches kreeg een fout op Tagliafico toen hij uitkwam voor een losse bal in het strafschopgebied.

Straf

Scheidsrechter Ivan Kruzliak wees naar de penaltystip, maar na de protesten van Lille checkte hij met de video-assistent-scheidsrechter.

De camera’s bevestigden zijn oorspronkelijke beslissing en Tadic stuurde Lille-doelman Mike Maignan de verkeerde kant op met zijn trap.

Voordat de gastheren hun kalmte herwonnen, stuurde een gelikte film van Davy Klaassen Brobbey door. Zijn schot kronkelde onder Maignans poging tot blok en sijpelde over de lijn.

“Ik dacht dat de straf hard was”, zei de baas van Lille, Christophe Galtier, tegen de Franse omroep RMC.

“Maar nadat het gegeven was, hadden we ons op de wedstrijd moeten blijven concentreren. Maar we verloren onze concentratie en dat is teleurstellend.

“Zelfs met 2-1 achter waren we veel te open en dat is jammer, vooral omdat we weten dat de gelijkspel over twee benen wordt beslist.”

Lille keert zondagmiddag terug naar de Ligue 1-actie in Lorient, voor de laatste 32 terugwedstrijd in Amsterdam aanstaande donderdag.

“Tijdens de rust had ik het gevoel dat we in de problemen zaten”, zei Weah tegen RMC. “Ze hielden de bal heel goed vast voordat ik scoorde. We hadden die goals echt niet moeten binnenlaten, maar nu kunnen we alleen naar Amsterdam gaan en winnen.”

Elders in de eerste wedstrijden pakte Bruno Fernandes een brace toen Manchester United Real Sociedad met 4-0 afsloeg.

Gareth Bale scoorde er één en zorgde voor een ander doelpunt in de 4-1 overwinning van Tottenham Hotspur bij Wolfsberger AC en Rangers kwam twee keer van een achterstand om een ​​thriller met zeven goals te verslaan bij Royal Antwerp.