Ajax sloeg 13 goals voorbij Venlo in een recordzege in Nederland

[ad_1]

Ajax braken hun eigen 48-jarige Eredivisie record op zaterdag toen ze hamerden Venlo 13-0 in de grootste overwinning ooit in de geschiedenis van de divisie.

Lassina Traore sloeg vijf keer toe toen de titelverdediger het Ajax van Johan Cruyff overtrof, wiens 12-1 overwinning op Vitesse Arnhem sinds mei 1972 de recordzege van de hoogste vlucht was – het seizoen dat de Amsterdamse club de landstitel won en de tweede van hun vier. Europese bekers.

De goals van de 19-jarige waren de eerste van de competitiewedstrijd en plaatsten hem achter Feyenoord-speler Steven Berghuis, die de scorekaarten aanvoert.

Hij is ook de eerste Ajacied die vijf doelpunten maakt in een Eredivisie-wedstrijd sinds Marco van Basten in 1985.

De ongelooflijke overwinning zet de Ajax van Erik ten Hag bovenaan de divisie, twee punten voorsprong op PSV Eindhoven en drie op de derde plaats Vitesse met beide partijen zondagmiddag in de zesde speelronde van het seizoen 2020/21. .

Feyenoord en FC Twente, die het zaterdag opnemen tegen FC Utrecht, staan ​​vier punten verder terug.

Venlo staat op vijf punten midden op de tafel met een doelsaldo van -13 na meer dan de helft van alle doelpunten die dit seizoen tegen hen werden gescoord in slechts één wedstrijd.

Ze hebben sinds de openingsdag van het seizoen niet gewonnen.

Jurgen Ekkelenkamp zette Ajax na 13 minuten op voorsprong toen hij de close-range kopbal van Traore raakte, en de international van Burkina Faso veranderde vier minuten later van aanbieder in afmaker toen hij Antony’s curling cross kopte.

Traore had de gemakkelijkste tik-ins om de stand op 3-0 te brengen in de 32e minuut, en Dusan Tadic beëindigde de wedstrijd als een wedstrijd een minuut voor rust toen hij aan de rand van het gebied ronddraaide en een laag schot naar huis dwong.

Christian Kum kreeg zes minuten na rust een regelrechte rode kaart en daarna gingen de sluizen open, waarbij aanvaller Traore twee minuten later zijn hattrick voltooide en Ajax in vijf minuten nog drie keer scoorde om het aantal op acht te brengen.

Antony maakte een kopbal die bijna een kopie was van zijn eerste in de 65e minuut en toen doorbrak de invaller Klaas-Jan Huntelaar de dubbele cijfersgrens met nog 16 minuten te gaan, voordat hij twee minuten later zijn tweede binnentikte.

Het duurde nog maar twee minuten voordat gedemoraliseerd Venlo een 12e kreeg, Lisandro Martinez slenterde naar het gebied en een gladde finish naar huis reed, en Traore voltooide de vernietiging met nog drie minuten te gaan toen hij zijn vijfde op de teller naar huis sloeg.

Bron: News24