2.6 C
Utrecht
vrijdag, december 3, 2021

Amazon-eigenaar Bezos voegt zich bij bemanning bij bemande ruimtelancering op 20 juli

- Advertisement -


WASHINGTON DC: De Federal Aviation Administration heeft Blue Origin een licentie verleend om passagiers de ruimte in te vervoeren aan boord van de door het bedrijf ontwikkelde New Shepard-raket.

Jeff Bezos, oprichter en voormalig CEO van Amazon.com, zal op 20 juli aan boord zijn van de lijnvlucht van Blue Origin.

Blue Origin heeft toestemming voor het vervoer van mensen van de in Texas gevestigde Launch Site One van het ruimtevaartbedrijf, volgens informatie die van het bureau is ontvangen.

Verificatie van de veilige werking van software- en hardwarecomponenten van de lanceercapsule van Blue Origin tijdens vliegtests werd als verplicht beschouwd, en de FAA gaf een knipoog naar de naleving van de regelgevende checklist.

De reis van Blue Origin zal plaatsvinden slechts zeven dagen nadat Virgin Galactic een succesvolle bemande reis naar de rand van de ruimte heeft ondernomen, met Richard Branson, de maker van het bedrijf, onder de bemanningsleden.

De triade van Blue Origin, Virgin Galactic en concurrent Elon Musk’s SpaceX streven ernaar om een ​​nieuwe periode van bemande ruimtevluchten te onthullen om zo regelmatig te worden als commerciële vliegreizen.

Het kunnen aantonen van de openbare veiligheid in raketreizen is van het grootste belang voor de ontwikkeling van een jaarlijkse markt voor ruimtetoerisme van $ 3 miljard in de komende 10 jaar.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws