16 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Amazon’s Bezos verkoopt stoel op ruimtevlucht in juli aan hoogste bieder

- Advertisement -


KENT, Washington: Ruimtevluchtbedrijf Blue Origin zal een stoel aan het grote publiek verkopen op zijn eerste bemande vlucht naar de rand van de ruimte, gepland voor juli.

De stoel wordt geveild aan de hoogste bieder.

De vlucht zal opstijgen vanuit de ruimtehaven van het bedrijf nabij Van Horn, Texas, ongeveer 200 mijl ten zuidoosten van El Paso.

Blue Origin, opgericht door Jeff Bezos van Amazon, zegt dat biedingen tot 19 mei verzegeld blijven, waarna degenen die willen deelnemen alle biedingen online kunnen bekijken.

Op 12 juni sluit een online veiling het bieden af ​​en wordt de winnaar bekend gemaakt.

“Het winnende bod zal worden gedoneerd aan de stichting van Blue Origin, Club for the Future, om toekomstige generaties te inspireren om een ​​carrière in STEM na te streven en de toekomst van het leven in de ruimte te helpen uitvinden”, kondigde het bedrijf aan.

Blue Origins heeft fysieke vereisten opgesteld waaraan de winnende bieder moet voldoen. De ruimtetoeristen moeten fysiek fit zijn, tussen 110 pond en 223 pond wegen en tussen 5 voet en 6 voet, 4 inch lang zijn.

Verder moet de winnaar bestand zijn tegen 3Gs tijdens de lancering en 5.5 Gs tijdens de afdaling.

In april voltooide Blue Origin zijn laatste testvlucht voordat een cockpitbemanning de ruimte in werd gebracht. Toekomstige plannen vragen om de ontwikkeling van een ruimtetoerismebedrijf dat het publiek de ruimte in brengt.

“Je hoeft geen NASA-astronaut te zijn, je hoeft geen getrainde ingenieur te zijn. We willen kunstenaars en dichters, leraren en wetenschappers”, aldus Kevin Sproge, directeur ruimtearchitectuur van Blue Origin voor New Shepard. door United Press International.

De crewcapsule is ontworpen met geluiddempende materialen om het gebrul tijdens de vlucht te verminderen, samen met binnentemperatuurthermometers, displaypanelen voor de bemanning en luidsprekers met een microfoon en een push-to-talk-knop op elke stoel.

De eerste ruimtetoerist ter wereld was de Californische zakenman Dennis Tito die het Russische ruimteagentschap $ 20 miljoen betaalde om in 2001 de eerste toerist in de ruimte te worden.

Tito werd naar het internationale ruimtestation ISS gelanceerd voor zijn verblijf in de ruimte, voordat de Russen hem terugbrachten naar de aarde.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws