14.7 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Amerikaanse havens bereiden zich voor op cruiseschepen die weer vertrekken vanaf 11 juli

- Advertisement -


WASHINGTON DC: De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie hebben aanbevolen dat alleen volledig gevaccineerde mensen aan boord mogen van cruiseschepen die vertrekken vanuit Amerikaanse havens wanneer de afvaarten op 11 juli worden hervat.

De CDC heeft ook aanbevolen dat cruisepassagiers 1 tot 3 dagen vóór hun cruise en 3 tot 5 dagen na hun reizen op Covid worden getest.

De CDC-updates komen nadat twee passagiers van Royal Caribbean Group’s Celebrity Millennium positief testten op Covid, en nieuwe infecties onder bemanningsleden zorgden voor vertraging van de eerste afvaart van de Odyssey of the Seas.

“Omdat het virus zich gemakkelijker verspreidt tussen mensen die dicht bij elkaar aan boord van schepen zitten, is de kans om COVID-19 op cruiseschepen te krijgen groot. Het is vooral belangrijk dat mensen die niet volledig zijn gevaccineerd… reizen op cruiseschepen, inclusief rivier cruises”, aldus de CDC in een verklaring.

Vorig jaar drong de CDC er bij het publiek op aan om te stoppen met reizen met cruiseschepen nadat incidenten van de Covid-infectie zich snel via schepen hadden verspreid.

De cruise-industrie heeft samen met de CDC procedures ontwikkeld om de herstart van Amerikaanse cruises mogelijk te maken.

Cruiseschepen die vertrekken uit Amerikaanse havens melden echter enorme verliezen en zware schulden nadat de cruises tijdens de pandemie tot stilstand kwamen.

Aangezien bijna de helft van de Amerikaanse bevolking volledig is gevaccineerd, is er volgens waarnemers van de industrie veel vraag naar cruises op cruiseschepen.

Op donderdag zei Carnival Lines dat het vertrekken heeft gepland vanuit Los Angeles, San Francisco en Ft. Lauderdale begint in september.

Naast sterke boekingen in de cruise-industrie, zijn de ticketprijzen gestegen, wat leden van de cruise-industrie bemoedigt.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws