19.6 C
Utrecht
zaterdag, juni 25, 2022

Amerikaanse urologen denken dat vibrator ook kan helpen bij verstevigen van bekkenbodemspieren

- Advertisement -In een artikel op de website van The journal of urology, een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift onder urologen, vragen specialisten zich af of het niet eens tijd wordt de vibrator voor te schrijven in de behandeling van bepaalde problemen. Want uit de weinige onderzoeken die er zijn naar de vibrerende staaf, blijken positieve effecten. Naast dat het de seksuele ervaring van een vrouw helpt te verbeteren en ‘positief correleert met een verhoogd seksueel verlangen’, verbeterde het apparaat de bekkenbodemspierkracht en hielp het bij incontinentieproblemen.

Maar, zo schrijven de urologen, vibrators zijn (nog) niet goed bestudeerd. ‘Gezien de veelbelovende voordelen die in de artikelen worden aangetoond, moet er meer onderzoek worden gedaan naar de bruikbaarheid van de vibrators’, concluderen ze. ‘Maar we kunnen ze nu al toevoegen aan ons arsenaal voor de behandeling van bekkenbodemaandoeningen, omdat ze mogelijk voordelen hebben voor de bekkengezondheid’.

De Nederlandse Vereniging voor Urologie zegt dat de beschreven behandeling niet algemeen bekend is in urologisch Nederland. Ook de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie is er niet bekend mee. Beide clubs gaan het onderzoek lezen.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws