7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Amsterdam bereidde zich vanavond voor op 18.000 tijdens het BLM-protest

- Advertisement -


Tot 18 duizend demonstranten kunnen woensdagmiddag deelnemen aan een protest tegen racisme en politiegeweld in het Nelson Mandela Park in Amsterdam, terwijl ze nog steeds vasthouden aan sociale afstand. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, markeerde de stad zo’n 18 duizend plekken in het park waar deelnemers op een afstand van 1,5 meter van anderen kunnen staan, aldus de Amsterdamse burgemeester, politie en officier van justitie. .

Na het Black Lives Matter-protest van vorige week op de Dam, dat zo druk werd dat sociale afstand onmogelijk bleek te zijn, benadrukte Amsterdam de organisatoren van het protest van woensdag dat alle deelnemers zich moeten houden aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit houdt onder meer in dat ze 1,5 meter uit elkaar moeten blijven, lichamelijk contact vermijden en prompt de politie-instructies opvolgen.

‘Het recht om te demonstreren mag niet worden misbruikt om andermans rechten te beperken. Amsterdam tolereert daarom geen fysieke confrontatie of strafbare uitlatingen’, zei burgemeester en voorzitter van de lokale veiligheidsregio Femke Halsema in een brief aan Joyce Wildschut van Black Lives Matter. “Ik benadruk dat het niet naleven van een verordening of instructie een strafbaar feit is en ook een basis is om je demonstratie (vroegtijdig) te beëindigen.”

Halsema riep alle deelnemers aan de demonstratie op zich te houden aan de coronavirusmaatregelen. ‘Blijf thuis als je symptomen hebt’, zei de driehoek. En als het park te druk blijkt te zijn, ga dan naar huis en volg de demonstratie live op televisie of online. ‘Wees in de periode na de demonstratie extra alert op symptomen.’ Als u symptomen krijgt, blijf dan thuis en bel de GGD-hotline om een ​​afspraak te maken voor een coronavirus-test.

‘Amsterdam staat voor het fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren’, aldus de Amsterdamse driehoek. “Mocht het echter voor de deelnemers onmogelijk worden om 1,5 meter uit elkaar te houden door de overmatige drukte, dan kan de driehoek besluiten de demonstratie voortijdig te beëindigen. Dit wordt ter plekke en via de social media kanalen van de gemeente gecommuniceerd.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws