-0.8 C
Utrecht
vrijdag, december 1, 2023

Amsterdam gaat plastic afval scheiden voor haar bewoners en schrapt de oranje prullenbakken

- Advertisement -


Inwoners van Amsterdam hoeven de recycling van plastic niet langer van hun afval te scheiden zodra AEB, een gemeentelijk afvalbeheerbedrijf, een nieuwe installatie lanceert om plastic en drankkartons voor hen te scheiden. ‘Als we het na inzameling scheiden, zijn we minder afhankelijk van goed gedrag’, zei de stad in een verklaring.

De machines die voor deze taak worden gebruikt, zijn aanzienlijk verbeterd, zei de stad. ‘Daardoor kunnen machines meer plastic scheiden dan wij Amsterdammers zelf.’

De stad laat ook toe dat mensen hun groente-, fruit- en tuinafval apart kunnen afvoeren. Op dit moment worden ze alledrie het vaakst met het gewone afval weggegooid, hoewel er in veel buurten wormenhotels te vinden zijn, waardoor buurtbewoners wat organisch afval kunnen composteren.

Als onderdeel van de nieuwe circulaire aanpak van afval, bevestigde Amsterdam haar plan om te voorkomen dat herbruikbaar materiaal en repareerbare items worden verbrand of gedumpt. ‘Amsterdam wordt een stad waar afval niet meer bestaat, maar de grondstof is voor nieuwe producten’, aldus wethouder Marieke van Doorninck. ‘Daarom is het belangrijk dat afval beter wordt gescheiden. Hierdoor blijven waardevolle grondstoffen behouden. “

Ook het aantal plaatsen waar Amsterdammers hun gescheiden afval kunnen afvoeren zal toenemen, met de komende jaren 350 glazen en papieren containers per jaar. Het stadsbestuur heeft aangegeven in september definitief over de plannen te beslissen.

‘Het ideaal is dat afval helemaal niet meer bestaat’, zei de stad. “Op straat kan en moet het ook schoner zijn, zodat er meer ondergrondse containers ontstaan ​​waardoor je makkelijker je afval kunt scheiden en goed kunt aanbieden.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws