1.4 C
Utrecht
dinsdag, december 7, 2021

Amsterdam heeft de duurste parkeergarage ter wereld

- Advertisement -


Amsterdam staat deze week bovenaan een andere wereldwijde lijst, maar deze keer is de eer lang niet zo vriendelijk als een titel als Best Place to Live of de Safest City in de EU. Website en app voor chauffeurs Parkopedia heeft de Nederlandse hoofdstad uitgeroepen tot de duurste stad ter wereld voor parkeren op straat.

Volgens de Global Parking Index was Amsterdam de duurste voor twee uur parkeren op straat, met een gemiddelde prijs van $ 14,61. Afhankelijk van de wisselkoers komen deze kosten ongeveer overeen met het gemiddelde tarief dat de gemeente voor het stadscentrum hanteert, € 7,50 per uur, en enkele wijken rondom het centrum, die zes euro per uur kosten.

Amsterdam is ruim 20 procent duurder dan vergelijkbare buurten in het op de tweede plaats gelegen Londen. Het Amsterdamse tarief van twee uur is ook ongeveer vijf dollar duurder dan parkeren in de straten van Parijs in drukke gebieden in de buurt van de Eiffeltoren, treinstations en sommige culturele instellingen.

De Nederlandse hoofdstad kwam op de 13e plaats voor twee uur parkeren in een garage, wat vaak goedkoper is dan parkeren op straat. De garageplekken in Amsterdam waren soms een derde van de kosten op vergelijkbare centrale locaties in Sydney en New York.

Nederland werd als land ook het duurst gerangschikt voor parkeren op straat, de zevende plaats voor twee uur parkeergarage en de zesde plaats voor een volledige dag parkeergarage. Het staat ook op de tweede plaats na Hong Kong voor de duurste maandelijkse parkeergarages, volgens de Global Parking Index.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in