6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Amsterdam laat restaurants, cafés tijdelijk hun terrassen uitbreiden

- Advertisement -


Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft aangekondigd dat restaurants, cafés en bars in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden, zodat ze na een heropening volgende week zoveel mogelijk klanten kunnen opvangen onder sociale afstandsregels. De horecagelegenheden zullen uitbreiding moeten aanvragen en aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

Terrassen mogen zich uitstrekken tot pleinen, trottoirs, brugvleugels, dekbakken, parkeerplaatsen, langs kades, aan de overkant van de weg en voor aangrenzende gebouwen, mits de eigenaar toestemming geeft. Restaurants mogen parasols en verwarming plaatsen om minder afhankelijk te zijn van het weer. Ook restaurants, cafés en andere horecazaken mogen gezamenlijk hun terrassen uitbreiden. Deze gezamenlijke verzoeken krijgen voorrang om “de samenwerking tussen ondernemers te stimuleren”, aldus de gemeente.

Bedrijven zullen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen voordat ze hun terras mogen uitbreiden. Ze moeten kunnen aantonen dat ze overleg hebben gepleegd met omwonenden en ondernemers, en dat ze sociale distantie kunnen behouden. Het uitgebouwde terras moet fysiek worden aangesloten op een bestaand terras of horecazaak. Ondernemers moeten vanuit hun restaurant het hele terras in de gaten kunnen houden. En geen nooduitgangen kunnen worden geblokkeerd. Terrassen moeten ook na sluiting worden gedemonteerd, zodat ze niet door derden kunnen worden gebruikt. Alle coronavirus gerelateerde maatregelen moeten worden nageleefd.

De uitbreiding van terrassen is tijdelijk en geldt tot het einde van het terrasseizoen, tot en met 31 oktober 2020. De gemeente heeft het recht om verlengingsvergunningen te wijzigen of in te trekken indien dit nodig blijkt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws