-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Amsterdam om de mensen op de Wallen beter onder controle te houden te midden van drukte

- Advertisement -


Amsterdam neemt dit weekend een aantal crowd management-maatregelen om ervoor te zorgen dat de sociale afstand op de Wallen kan worden gehandhaafd, zo meldt het lokale veiligheidsbureau Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Maatregelen zijn onder meer het implementeren van eenrichtingsverkeer op strategische wegen op strategische tijden en het sluiten van te drukke gebieden. Bewoners zullen te allen tijde het gebied kunnen betreden en verlaten, beloofde het kantoor.

Sinds de regering de coronavirusgerelateerde maatregelen heeft versoepeld, bezoeken dagjesmensen uit Nederland en omringende landen steeds vaker weer Amsterdam. In het afgelopen weekend resulteerde dit in drukke gebieden in het stadscentrum, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over een nieuwe SARS-CoV-2-uitbraak.

Om soortgelijke situaties dit weekend te voorkomen, wordt de drukte op de Wallen continu in de gaten gehouden. Op vrijdag en zaterdag van 18:00 uur tot ’s nachts zal er eenrichtingsverkeer plaatsvinden over de rijstroken en steegjes van het district. Gebieden die te druk worden, kunnen tijdelijk worden gesloten.

Soortgelijke maatregelen zullen worden genomen om de winkeldrukte te reguleren. Op de Kalverstraat, op de Dam en het Muntplein, geldt op zaterdag en zondag eenrichtingsverkeer. Mensen kunnen worden gevraagd te wachten tot anderen vertrekken als de straat te druk wordt.

De stad zal borden en sociale media gebruiken om waarschuwingen van mensenmassa’s te communiceren en instructies over hoe het publiek moet optreden.

De Veiligheidsregio herinnerde ondernemers eraan dat het hun verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat klanten te allen tijde 1,5 meter uit elkaar kunnen blijven en dat strikte hygiënemaatregelen worden nageleefd. ‘Veel buitenlandse bezoekers in het stadscentrum kennen de Nederlandse coronaregels niet. Dat geeft ondernemers extra verantwoordelijkheid’, aldus de Veiligheidsregio.

Volgens het bureau doen de meeste bedrijven hun uiterste best om zich aan de regels te houden. ‘Maar een kleine groep lijkt zich minder goed aan de noodverordening te houden.’ Dit weekend zullen er door het hele stadscentrum extra controles plaatsvinden om er zeker van te zijn dat iedereen zich aan de regels houdt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws