4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Amsterdam staat op de derde plaats van de duurste steden voor immigranten

- Advertisement -


Amsterdam staat op de 64e plaats van immigranten op de 64e plaats in een enquête die dinsdag is gepubliceerd en is sinds vorig jaar zes plaatsen gedaald op de Mercer Cost of Living Survey. De jaarlijkse vergelijking onderzocht de kosten van levensonderhoud in 209 steden en plaatste Amsterdam op de 12e plaats van de onderzochte Europese steden.

Alle steden in het onderzoek werden vergeleken met New York, waarbij alle metingen in dollars werden gewaardeerd. In de studie werden meer dan 200 verschillende maatregelen onderzocht, waaronder de kosten van kleding, amusement, voedsel, huishoudelijke artikelen, huisvesting en transport. De studie hield ook rekening met de onmiddellijke economische ontwrichting veroorzaakt door Covid-19, evenals met de sociale problemen en de potentiële impact op expatpakketten die aan werknemers worden aangeboden, aldus het bedrijf.

De duurste stad bleef Hong Kong, gevolgd door Ashgabat in Turkmenistan en Tokyo, Japan. Op de vierde plaats stond Zürich, Zwitserland, dat als de duurste van Europa wordt beschouwd.

Morristown in de Verenigde Staten en Shenyang, China stonden net boven Amsterdam, terwijl Rome, Italië en Sydney, Australië werden vermeld als iets minder duur voor nieuwe inwoners. Tunis, Tunesië was de goedkoopste op de lijst, gevolgd door Windhoek, Namibië en Tasjkent, Oezbekistan.

Tientallen andere Europese steden zijn onderzocht, maar er zijn geen andere steden in Nederland in het onderzoek opgenomen.

Europese steden met de hoogste kosten van levensonderhoud

Europa RankingWereldwijde rankingstad
14Zurich, Zwitserland
26Bern, Zwitserland
39Geneve, Zwitserland
419Londen, Verenigd Koninkrijk
521Moskou, Rusland
625Kopenhagen, Denemarken
746Dublin, Ierland
847Milaan, Italië
950Parijs, Frankrijk
1054Wenen, Oostenrijk
1159Sint-petersburg, Rusland
1264Amsterdam, Nederland

Wereldsteden met de hoogste kosten van levensonderhoud

Wereldwijde rankingstad
1Hong Kong
2Ashgabat, Turkmenistan
3Tokio, Japan
4Zurich, Zwitserland
5Singapore
6New York City, Verenigde Staten
7Shanghai, China
8Bern, Zwitserland
9Geneve, Zwitserland
10Beijing, China

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws