19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Amsterdam stopt alcoholverkoop Red Light District; Betere crowd control gepland

- Advertisement -


Amsterdam verbiedt de verkoop van alcohol in winkels in de Wallen dit weekend, in een poging de drukte in de populaire wijk beter onder controle te houden. Er zullen meer handhavers worden ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen zich houdt aan de sociale afstand. En dagjesmensen en toeristen worden aangespoord om de drukte met gerichte advertenties op hun sociale media te vermijden, zo maakte de lokale veiligheidsregio Veiligiheidsregio Amsterdam-Amstelland donderdag bekend.

“We nemen deze maatregelen omdat we verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van bewoners en bezoekers”, aldus Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de veiligheidsregio. “Dit omvat een dringende oproep aan iedereen die onze stad bezoekt, wees voorzichtig, vermijd drukte en volg de corona-regels. Het is erg belangrijk dat iedereen afstand houdt van elkaar, zowel de Amsterdammer als de internationale toerist. Op straat en in de horeca. Alleen samen kunnen we nieuwe uitbraken van het virus voorkomen. Een nieuwe lockdown is het laatste wat we willen. “

De verkoop van alcohol in de Wallen is verboden van donderdag 16.00 uur tot zondag middernacht. Volgens de veiligheidsregio wordt alcohol die in deze winkels wordt gekocht, vaak op straat geconsumeerd. Hierdoor blijven mensen niet op afstand van elkaar en wordt handhaving bemoeilijkt. Dit verbod geldt tot 1 september.

De stad gaat ook sociale media gebruiken om mensen ervan te weerhouden om Amsterdam tijdens piekmomenten te bezoeken. Mensen die interesse tonen in een bezoek aan de stad worden hier in de week tussen maandag en donderdag actief op social media voor opgeroepen. Deze gerichte advertenties zijn in het Nederlands, Engels en Duits, zodat alle potentiële bezoekers het kunnen begrijpen. Ook toeristen die al in Amsterdam zijn, worden via advertenties op social media op de hoogte gebracht van de coronavirusmaatregelen.

Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die de afgelopen weken al zijn getroffen, zoals eenrichtingsverkeer op de Wallen tijdens weekendnachten en op Kalverstraat op weekenddagen. Straatartiesten worden tot 1 september verbannen van het Museumplein, omdat ze de neiging hebben om drukte te trekken. Gebieden die te druk worden, worden tijdelijk gesloten, maar bewoners kunnen altijd binnenkomen of vertrekken, aldus de veiligheidsregio.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws