-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Amsterdam werkt samen met technologiebedrijven om internationaal talent aan te trekken

- Advertisement -


De gemeente Amsterdam werkte samen met in Amsterdam gevestigde technologiebedrijven voor een nieuw project gericht op het aantrekken van internationaal talent naar de Nederlandse hoofdstad. Tien innovatieve technologiebedrijven werkten samen en bedachten 10 “toekomstbepalende” projecten, waarvoor ze op zoek zijn naar hoogopgeleid internationaal talent om aan te werken en om “de toch al buitengewone talentenpool van de hoofdstad te versterken”, kondigde Startup Amsterdam aan in een persbericht .

Volgens het persbericht is project: a het eerste initiatief dat technologiebedrijven aanmoedigt om samen te werken om talent aan te trekken, in plaats van er alleen voor te strijden. “Amsterdam bepaalt al eeuwen wat de toekomst biedt. Vandaag nodigen we buitenlands talent uit in onze internationale stad om te werken aan wereldveranderende ideeën. Het is echt uniek dat technologiebedrijven uit dezelfde stad op deze manier samenwerken om toptalent aan te trekken”, Kasja Ollongren, loco-burgemeester van Amsterdam, vertelde over het project.

Dit initiatief bestaat uit 10 projecten die alles omvatten, van zelfrijdende auto’s en het digitaliseren van de bloemenindustrie tot ’s werelds meest intelligente energienetwerk en slimme supermarkten. Specialisten die geïnteresseerd zijn in het werken aan een van deze innovatieve projecten, kunnen zich aanmelden bij de online platform. Daar vindt u ook meer informatie over de projecten. Aanmelden is mogelijk tot 25 september.

De top 10 kandidaten worden op 26 september geselecteerd en bekend gemaakt. Ze worden in oktober naar Amsterdam gevlogen – alle betaalde kosten – waar ze de betrokken technologiebedrijven zullen ontmoeten en worden geïnterviewd door hun favoriete werkgevers. Ze krijgen ook VIP-passen voor de World Summit AI.

project: a is onderdeel van het Startup Amsterdam programma, dat tot doel heeft de Amsterdamse startup en tech sector verder te ontwikkelen en te versterken. De bedrijven die bij het project betrokken zijn: a zijn 3D Hubs, Adyen, Alliander, bloomon, Bynder, Growth Tribe, Picnic, Squla, Takeaway en Tomtom.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws