8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Amsterdamse clubs willen heropenen zonder fysieke afstand; Stel een andere maatregel voor

- Advertisement -


Handhaving van sociale afstand is in clubs een onmogelijke opgave, aldus een groep van 26 Amsterdamse clubs. Ze willen heropenen zonder deze aandoening en stellen verschillende maatregelen voor om te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze omvatten het alleen toelaten van jongeren van in de twintig en dertig in de club en het nemen van de temperatuur van de gasten voor toelating, meldt Het Parool.

“Anderhalve meter uit elkaar houden werkt niet in een club”, zei Pieter de Kroon van de organisatie voor de Amsterdamse clubs OAC en manager van de Chicago Social Club tegen de krant. ‘Het heeft geen zin om met slechts een derde van de gasten te openen. En hoe controleer je of iedereen een scheiding houdt?’

In plaats daarvan willen de clubs een leeftijdsgrens stellen, waarbij alleen jonge bezoekers zijn toegestaan. ‘Het risico op infectie bij jongeren is erg klein, blijkt uit de cijfers’, aldus De Kroon. ‘De gemiddelde leeftijd in clubs in 24 jaar.’ Daarnaast zijn clubs ook bereid om de temperatuur van bezoekers te controleren met warmtecamera’s of thermometers en om voor veiligheidscontroles over te schakelen op handscanners. Ze kijken ook naar het installeren van meer kluisjes, vaker schoonmaken en hoe ze de veiligheid van betalingen en consumpties kunnen vergroten.

De clubs zijn bereid te luisteren naar voorstellen voor meer maatregelen van de gemeente. ‘Maar het belangrijkste is om met ons in gesprek te gaan. We geven nu met een aantal voorbeelden aan dat het anders kan, maar er zullen ongetwijfeld meer of betere oplossingen komen. We hopen ook dat Amsterdam hiervoor zal pleiten met de overheid, zodat er voor alle clubs een oplossing komt ‘, aldus De Kroon tegen de krant.

De Amsterdamse clubs maken zich grote zorgen dat ze niet mogen heropenen met de rest van de horeca – althans gesloten tot 28 mei – maar dat ze onder dezelfde datum vallen als festivals en evenementen, die verboden zijn tot tenminste september. “We kunnen niet doorgaan met het maken van kosten voor maanden zonder inkomen. Als dit langer duurt, wordt het echt moeilijk. We zitten allemaal op dure locaties, de personeelskosten worden niet volledig vergoed. En er zijn ook een paar nieuwe clubs, of clubs die net zijn gerenoveerd en minder geld hebben om zo’n periode door te komen. “

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws