4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Anne Frank Huis, Israël pleit voor teleurgesteld door Netflix “roast” van Anne Frank

- Advertisement -


Het nieuwe Netflix-programma ‘Historical Roasts’ heeft een aantal mensen in Nederland opgeschud vanwege de aflevering met een satirisch banket van Anne Frank. Het 15-jarige Holocaust-slachtoffer werd gespeeld door komiek Rachel Feinstein in de aflevering, waar Frank voor de gek werd gehouden, en bespotte ook de anderen op het podium aan het einde van de show.

‘Wij Joden komen altijd met lachen door de pijn. Als we niet lachen, huilen we ‘, zei gastheer Jeffrey Ross. “Dus met dat in gedachten, geniet van het gebraad van Anne Frank en het einde van mijn carrière”, zei hij in de inleiding van de show.

De Nederlandse organisatie CIDI, die namens Israël en ook voor het Joodse volk pleit, noemde de show ‘onsmakelijk’ omdat hij Frank door Hitler ‘verbaal had laten aanvallen’. ‘Er wordt vergeten dat er overlevenden zijn en dat trauma’s in andere generaties voortleven’, zei CIDI in een verklaring.

“Iedereen kent je als een held en een bestsellerauteur, maar voor mij blijf je altijd nummer 825060”, zei komiek Gilbert Gottfried zoals Adolf Hitler tegen Frank zei. “Grapje!” hij zei en grapte later: ‘Van alle verslagen die ik heb gelezen, Anne, is je boek verreweg het meest brandbaar.’

‘Anne, het spijt me zo. Ik had geen idee dat Hitler zulke vreselijke dingen zou zeggen, ‘voegde Ross eraan toe.

‘Je probeerde ons te breken, maar vandaag bloeit het Joodse volk meer dan ooit. Raad eens wat, Hitler. Je wordt nu door een jood bespeeld, ‘zoals Feinstein, zoals Frank over Gottfried zei. ‘En het is de luidste en meest irritante Jood die we maar kunnen vinden!’

Aan het einde van de show zei het personage van Frank dat het leven ‘opgezogen’ was op zolder, dus: ‘Ik maakte vuile grappen, ik bespotte dingen en door al die pijn lachte ik nog steeds, want dat is wat de joden doen’, zei ze . Als je meer wilt weten over het verhaal van Anne Frank, vertelde ze het publiek om contact op te nemen met Netflix ‘en hen te vragen waarom er 5.000 documentaires over Hitler zijn en niemand over mij.’

Het Anne Frank Huis in Amsterdam zei dat het niet blij was met de show. Het museum was teleurgesteld dat Netflix van tevoren geen contact met hen had opgenomen, aldus het Nederlandse tijdschrift Linda.

Netflix antwoordde daarop dat de aflevering een bron was van langdurige interne discussies. “Dit waren moeilijke gesprekken, maar meestal geven we de voorkeur aan de creatieve vrijheid van de [content] videomakers. ‘

De show bevat ook Jon Lovitz als Franklin Delano Roosevelt, Mindy Rickles als haar vader, komiek en marine-veteraan Don Rickles en Fred Willard als God.

“Voor de mensen die thuis kijken, als je beledigd bent door alles wat je vanavond ziet, doe dan gewoon wat FDR deed en kijk de andere kant op”, zei Ross vroeg in de show nadat hij een paar grappen had gemaakt over Frank, haar dagboek en haar moeilijk onderduikleven.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws