7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Anti-homofobie marcheert ter vervanging van de Amsterdam Pride Parade

- Advertisement -


Omdat het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan te beteugelen, Pride Amsterdam dit jaar onmogelijk maakte, besloten de organisatoren om een ​​alternatief programma samen te stellen om grotendeels van thuis te genieten. Het belangrijkste evenement, dat wordt gehouden op de dag van de Canal Pride Parade op 1 augustus, is een protest tegen homofobie en transfobie, met een mars van het Museumplein naar de Dam, kondigde de organisatie woensdag aan.

Voor degenen die niet kunnen deelnemen aan de Pride Walk, zullen mensen worden aangemoedigd om een ​​vijf kilometer lange route te lopen van het Homomonument naar de Westerkerk die langs belangrijke plaatsen slingert voor de LGBT + -gemeenschap. Een app voorziet wandelaars van informatie langs de route, met mensen die uitkijken naar de vlaggen die alle groepen binnen de Pride-gemeenschap vertegenwoordigen.

“Zichtbaarheid van seksuele en genderdiversiteit is erg belangrijk voor de emancipatie van onze gemeenschap”, zegt Lucien Spee, het hoofd van Pride Amsterdam. “We kunnen het ons dus niet veroorloven een jaar over te slaan. De aandacht blijven vestigen op onze boodschap is essentieel, net als voortdurend werken aan acceptatie van de LGBT + -gemeenschap. Tegelijkertijd willen we onze gemeenschap ook iets bieden tijdens de Pride-periode. “

Van 25 juli tot en met 2 augustus wordt het Pride Amsterdam programma dagelijks uitgezonden op de lokale Amsterdamse omroep Salto en op Pride TV, en OUTtv, KPN en Ziggo mogen ook deelnemen aan de omroep. Het dagprogramma loopt live tussen 12.00 uur en 19.00 uur vanuit het openbare bibliotheektheater van de OBA op Oosterdok. Het programma bestaat uit optredens en gesprekken met speciale gasten en kijkers.

‘S Avonds en’ s nachts zal het programma een “feestmix op televisie” zijn met gast-dj’s en Pride-videoclips om “privéfeesten in de kleine kring te ondersteunen”, zei Pride Amsterdam.

Op straat wordt de aandacht gevestigd op Pride Amsterdam met portretten van mensen die een belangrijke rol spelen in het evenement op bushokjes. Er zal ook een openluchttentoonstelling zijn op de Dam, bestaande uit de vlaggen van 73 landen waar homoseksualiteit nog steeds een strafbaar feit is.

“Flags of Shame” is van 25 juli tot en met 2 augustus te zien op de Dam.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws