6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Atletiekcoach Rotterdam gearresteerd voor seksueel misbruik van kinderen

- Advertisement -


De politie arresteerde de Rotterdamse atletiekcoach Jerry M. op verdenking van jarenlang seksueel misbruik van minderjarige meisjes bij diverse sportverenigingen in de regio Rotterdam. De rechercheurs onderzoeken ook misstanden “buiten Nederland”, kondigde het Openbaar Ministerie aan.

De autoriteiten spraken de afgelopen maanden met 60 mensen in de atletiekwereld, zei de aanklager. De man werd nu gearresteerd op verdenking van aanranding en seksuele handelingen met minderjarigen. De beslissing of hij vervolgd wordt, wordt later deze week genomen.

Afgelopen zomer bekende de 58-jarige man dat hij kinderen seksueel had misbruikt na onderzoek door het sport- en gerechtelijk instituut ISR. De ISR constateerde dat M. tussen 1983 en 2017 tussen verschillende atletiekclubs in Rotterdam en Den Haag ten minste negen slachtoffers, van wie de jongste 11 jaar oud was, misbruikte.

In de jaren tachtig had de man jarenlang onbeschermde seks met minstens vier atleten tussen de 11 en 18 jaar. Twee van hen werden zwanger. Tussen 2008 en 2017 constateerde de ISR meer wangedrag, waaronder massages aan de grens en seksuele intimidatie. De ISR verklaarde dat er mogelijk meer slachtoffers zouden zijn, maar het onderzoek was “om procedurele redenen” beperkt tot de negen meisjes. Het instituut merkte ook op dat M. geen spijt of empathie uitte.

Het onderzoek en de bekentenis van M. leidden tot zijn verwijdering uit de Atletiekunie na 35 jaar lid te zijn geweest. Het Openbaar Ministerie is in januari een onderzoek gestart naar deze zaak.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws