7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Baarn keurt plan goed om woningen in bosgebied te bouwen boven koninklijke bezwaren

- Advertisement -


Het stadsbestuur van Baarn keurde een plan goed om een ​​stuk bos bij Paleis Soestdijk te kappen en woningen te bouwen op de voormalige Koninklijke Marechaussee. Slechts één partij stemde tegen het voorontwerp van bestemmingsplan voor landgoed Soestdijk, meldt RTV Utrecht.

Prinses Irene en prinses Margriet bekritiseerden de plannen van de nieuwe eigenaren vorige week en zeiden dat ze “geschokt” waren over het voornemen om het zogenaamde Borrebos bij het paleis te kappen.

Koningin Juliana en prins Bernhard woonden van 1937 tot hun dood in 2004 in Paleis Soestdijk. Daar werden drie van hun vier dochters geboren. In 2017 kocht de MeyerBergman Erfgoed Groep het landgoed met plannen om een ​​hotel, restaurants en woningen rondom het paleis te realiseren en geld te gebruiken uit de verkoop van appartementen om het paleis te renoveren.

Alleen de Baarnsche Onafhankelijke Partij (BOP) stemde tegen het voorgestelde bestemmingsplan, vooral vanwege het kappen van bomen. ‘Alsof het drie bosrijke villa’s zijn die in het Borrebos worden gebouwd. Het hele bosperceel wordt afgebroken’, aldus partijleider Kees Koudstaal, aldus de omroeporganisatie.

CDA-fractieleider Rik van Hardeveld betwistte dat. ‘Er wordt gesuggereerd dat er een heel bos wordt gekapt voor huisvesting. Maar het is maar een hectare en daar komt veel groen voor terug.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws