1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Bandengroep om gratis kankerverwekkende tests uit te voeren op kunstgras

- Advertisement -


De Nederlandse bandenindustrie vergoedt de kosten van sportverenigingen die hun kunstgras willen laten onderzoeken, maken VACO en Vereniging Band en Milieu bekend. Clubs kunnen hun graszoden zelfstandig laten testen en de verenigingen betalen ze terug, meldt ANP.

De verenigingen hopen dat deze studies de commotie die eerder deze maand ontstond, zouden opheffen, toen Zembla meldde dat kunstgras gemaakt van rubbergranulaat van gerecyclede banden kankerverwekkende stoffen kan bevatten.

Desondanks zeggen de verenigingen dat ze de commotie niet begrijpen. “Tientallen” onderzoeken tonen aan dat de betrokken rubberkorrel, SBR, gemaakt van autobanden veilig is. “Ik laat mijn eigen kleinkinderen op kunstgras spelen”, zei Kees van Oostenrijk van Band en Milieu tegen de krant.

Het gebruik van rubbergranulaat in kunstgras speelt een belangrijke rol in het recyclingcircuit van de bandenindustrie. Ongeveer 70 procent van de ingezamelde banden wordt hergebruikt. En een groot deel daarvan gaat naar kunstgras.

Nederland heeft ongeveer tweeduizend kunstgrasvelden. De overgrote meerderheid is gemaakt van rubbergranulaat.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws