7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Banken hebben de voorwaarden voor zakelijke leningen en hypotheken aangescherpt

- Advertisement -


Banken in Nederland hebben hun acceptatiecriteria voor aanvragen voor zowel zakelijke leningen als woninghypotheken aangescherpt, meldt DNB op basis van een internationale studie. De Nederlandse banken verwachten dat de voorwaarden de komende maanden nog strenger zullen worden.

De onderzoekers ondervroegen banken naar de flexibiliteit van hun kredietverlening. De meeste Nederlandse banken zeiden dat ze in het tweede kwartaal strenger zijn geworden, na de afgelopen jaren versoepelende omstandigheden. Dit komt onder meer door hogere risico’s die verband houden met de negatieve economische gevolgen van het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen tegen de verspreiding ervan. De economische gevolgen van de pandemie zullen op de langere termijn de algehele risico’s of banken vergroten, wat betekent dat banken de komende maanden waarschijnlijk hun kredietvoorwaarden verder zullen aanscherpen.

Deze duidelijke aanscherping van acceptatiecriteria is volgens DNB in ​​andere eurolanden niet aanwezig. In Duitsland bijvoorbeeld voerde slechts een klein aantal banken strengere voorwaarden in. Banken in Frankrijk, Spanje en Italië zeiden dat ze hun leningscriteria hebben versoepeld.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws