19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Basisscholen gaan in juni weer volledig open; Sportscholen blijven gesloten: verslag

- Advertisement -


Basisschoolleerlingen in Nederland keren waarschijnlijk de laatste weken van de schoolkalender terug naar hun volledige rooster, zo meldt de Telegraaf onder verwijzing naar overheidsbronnen. Leerlingen tussen de 4 en 12 jaar keerden voor het eerst terug naar de klas op 11 mei, maar met een verminderd schema waar slechts de helft van het aantal kinderen op een bepaald moment op school zat.

Dat zal waarschijnlijk vanaf 8 juni veranderen, zei de krant na de bijeenkomst van het crisisteam van het kabinet. Het nieuws zou dinsdag worden onthuld op een persconferentie met premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Het was onduidelijk of er meer specifieke informatie zou worden gegeven over de heropening van scholen voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Terwijl scholen in het noorden van het land eind 3 juli worden ontslagen voor de zes weken durende zomervakantie, vertrekken die in het zuiden op 11 juli. Scholen in het midden van het land worden een week daarna ontslagen.

Er was geen verwachte versnelling van de geleidelijke afschaffing van de beperkingen van het coronavirus wat fitnesscentra betreft, aldus de krant. Voorlopig moeten sportscholen gesloten blijven, met het nationale plan als 1 september als toekomstige heropeningsdatum. Het onderwerp zou volgende week verder worden besproken door het Outbreak Management Team, met een aankondiging volgende week mogelijk.

Op maandag en dinsdag suggereerden lekken dat het kabinet niet toestaat dat restaurants en cafés hun buitenruimtes vóór 1 juni om 12.00 uur openen. Velen in de horeca hadden gehoopt dat het kabinet de regels op tijd zou versoepelen, zodat ze hun deuren kunnen openen voor mensen die vrij zijn vanwege de feestdag op donderdag.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws