23.8 C
Utrecht
zaterdag, augustus 13, 2022

Basisscholen krijgen eerste Covid-zelftest voor oudere leerlingen

- Advertisement -


Basisscholen krijgen vanaf maandag zelftests om aan kinderen in groep 6, 7 en 8 te geven. Het is de bedoeling dat ze zich twee keer per week testen op het coronavirus. Scholen hebben hiervoor zo’n 1,2 miljoen toetsen per week nodig.

Basisscholen krijgen zo’n 2,4 miljoen zelftoetsen, genoeg voor twee weken. Een tweede levering volgt voor de kerstvakantie, maar het is niet bekend hoeveel toetsen de scholen dan krijgen. Na de vakantie kunnen scholen zelf de toetsen bestellen die ze nodig hebben. Zij hoeven hiervoor niet te betalen.

De zelftests moeten de golf van het coronavirus helpen vertragen. Schoolgaande kinderen en hun ouders vormen momenteel een groot deel van degenen die positief testen op het coronavirus en de besmettingen gebeuren relatief vaak op school. Daarom moeten kinderen en leerkrachten ook mondkapjes dragen als ze door de gangen lopen.

In het voortgezet onderwijs kunnen scholen al zelftoetsen bestellen. Ook daar worden studenten en docenten aangespoord om zich twee keer per week te testen. Voorheen gold dit advies alleen voor niet-gevaccineerde mensen. In het voortgezet onderwijs zijn wekelijks ongeveer 2 miljoen toetsen nodig.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws