7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Bekledingen op het openbaar vervoer; Kappers, binnenkort te openen terrassen: rapporten

- Advertisement -


Het openbaar vervoer hervat vanaf 1 juni een normaal schema, met passagiers die hun neus en mond moeten bedekken, volgens een rapport van de NOS. Sommige close-contact beroepen, waaronder haarstylisten en schoonheidssalons, gaan op 11 mei open, met enkele beperkingen die ook zijn versoepeld voor cafés, bioscopen en musea, meldde Nu.nl.

Groepen tot tien personen kunnen ook worden toegestaan, in tegenstelling tot het huidige maximum van twee, dat tegen juli verder zou kunnen uitbreiden. De versoepelde regel blijft alleen van kracht als het basisreproductie-getal onder de 1 blijft, wat betekent dat degenen die met coronavirus zijn geïnfecteerd, de infectie gemiddeld aan niet meer dan één persoon doorgeven.

Bronnen vertelden beide nieuwsuitzendingen dat de details later op woensdag door het kabinet zullen worden onthuld. Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zouden om 19.00 uur een persconferentie houden om meer informatie te geven over de toekomst van beperkingen die aan de samenleving worden opgelegd als reactie op de pandemie van het coronavirus.

De persconferentie was bedoeld om de Outbreak Management Team meeting te volgen, die de huidige situatie in Nederland zou bespreken, met het oog op kortetermijntrends in relatie tot de gezondheidscrisis.

Het openbaar vervoer verandert

Wanneer OV-operators voor het eerst in zeven weken hun volledige schema hervatten, moeten degenen die van de dienst gebruik willen maken, ten minste een niet-medisch masker dragen. De beslissing is genomen na intensief lobbywerk bij de vervoersbedrijven en de koepelorganisaties die hen vertegenwoordigen.

De beslissing om het openbaar vervoer volledig opnieuw op te starten is afhankelijk van de voortzetting van het aantal minder gemelde infecties en het aanhoudend lage aantal nieuwe ziekenhuisopnames. De definitieve beslissing om opnieuw te beginnen zal dichter bij 1 juni plaatsvinden, zei de omroep.

Het openbaar vervoer is veelal op een veel lager niveau geëxploiteerd om service te blijven verlenen aan mensen die een vitaal beroep uitoefenen en niet thuis kunnen werken. Dit omvat gezondheidswerkers, eerstehulpverleners en verschillende andere beroepen. Door de beperkingen geleidelijk te versoepelen, vreesden de vervoersbedrijven echter capaciteitsproblemen als mensen een afstand van 1,5 meter van elkaar moesten aanhouden.

Met de introductie van maskers is de afstandsregel mogelijk niet langer vereist op bussen, trams, treinen en metro’s, zei omroep NOS.

Stylisten, cafés en entertainment

Om ervoor te zorgen dat schoonheidsspecialisten en stylisten vanaf 11 mei hun deuren weer openen, zullen ze van tevoren een afspraak moeten maken met hun cliënten en moeten vragen of de cliënt al dan niet een infectierisico loopt. Zo niet, dan hoeft de medewerker met de opdrachtgever geen masker te dragen, meldt Nu.nl.

Klanten moeten nog wel 1,5 meter uit elkaar blijven. Oorspronkelijk zouden deze beroepen waarschijnlijk pas op 19 mei worden heropend.

Op andere locaties zullen de regels op 1 juni verder worden versoepeld. Groepsgroottes blijven beperkt, zodat cafés in ieder geval hun terras kunnen heropenen, en bioscopen en musea kunnen sommige leden van het publiek binnenlaten.

Er waren tegenstrijdige geruchten of deze groepsgroottes beperkt zouden zijn tot tien of dertig. Als alles goed gaat, zijn vanaf 1 juli ook evenementen voor maximaal 100 personen toegestaan.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws