4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Beveiligingsonderzoek Internet of Things gevraagd door Nederlandse Kamerleden

- Advertisement -


De Tweede Kamer roept de Nederlandse regering op om iets te doen aan onveilige internet of things-apparaten. Een overgrote meerderheid van 148 van de 150 parlementariërs stemde voor een motie die een onderzoek eiste naar welke veiligheidseisen kunnen worden gesteld, meldt NU.nl.

De motie eist dat de regering onderzoekt welke minimale beveiligingseisen er aan het internet der dingen kunnen worden gesteld, hoe die eisen kunnen worden gehandhaafd en welke andere maatregelen nodig zijn om consumenten te beschermen tegen slecht beschermde apparaten.

SP-parlementariër Maarten Hijink en D66-Kamerlid Kees Verhoeven dienden de motie in tijdens een parlementair debat over de massale WannaCry-ransomware-aanval, die vorige maand zo’n 200 duizend computers wereldwijd trof.

Veel slimme apparaten hebben tegenwoordig een internetverbinding, maar zijn niet goed beveiligd. Sommigen gebruiken bijvoorbeeld een standaardwachtwoord dat door de fabrikant is ingesteld. Deze slecht beveiligde apparaten vormen een zwakke schakel in de internetbeveiliging van consumenten en kunnen door hackers worden misbruikt.

‘Veel consumenten zijn zich simpelweg niet bewust van de gevaren’, zei Hijink volgens de krant. “Je kunt dat bewustzijn vergroten, maar zolang fabrikanten producten verkopen die onveilig zijn voor normale gebruikers, bereik je niet veel.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws