8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Beveiligingsrisico: Fitness-app toont Nederlandse militaire patrouilleroutes in Mali

- Advertisement -


Toen de populaire fitness-app Strava eind vorig jaar zijn Global Heatmap publiceerde, waarop de activiteiten van een miljard fietsers en joggers over de hele wereld te zien waren, besefte het bedrijf waarschijnlijk niet dat het mogelijk ook de locatie of patrouilleroutes van militaire of strategische bases zou onthullen . Bijvoorbeeld de Wereldwijde heatmap toont populaire routes gelopen rond een kamp in Gao in Mali, waar Nederlandse soldaten op missie zijn, meldt AD.

Iets waar Strava misschien niet aan heeft gedacht, is dat er veel activiteit zal worden opgemerkt in dunbevolkte gebieden, of op plaatsen waar internet en smartwear niet alledaags zijn. Veel mensen op sociale media en andere online forums werken volgens de krant aan het combineren van geruchten, bekende informatie en de Strata-activiteitenkaart om mogelijke CIA-faciliteiten en dergelijke te lokaliseren.

Dit is gelukkig geen probleem voor de Nederlandse soldaten in Mali, wiens locatie geen geheim is. Defensie is op de hoogte van het feit dat de Strava-gegevens online worden geplaatst en houdt de situatie in de gaten, zei minister-woordvoerder Paul Bezuijen tegen AD. Defensie zal maatregelen nemen als dat nodig blijkt. “Nieuwe technieken vragen voortdurend om een ​​risicobeoordeling. Defensiemedewerkers worden regelmatig geïnformeerd over het gebruik en de gevaren van apps als Strava”, aldus Bezuijen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws