5.1 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Bevrijdingsfeestjes in Nederland op zondag

- Advertisement -


Op zondag viert Nederland Bevrijdingsdag met diverse festivals en feesten door het hele land. Premier Mark Rutte start de festiviteiten door een toespraak te houden en vervolgens om 13.00 uur het Bevrijdingsvuur aan te steken op het Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere. De verlichting van het bevrijdingsvuur wordt beschouwd als het startteken voor de 14 bevrijdingsfestivals in het hele land.

Hier volgt een overzicht van bevrijdingsfeestjes in heel Nederland op zondag, samengesteld door NU.nl.

Vanaf 11.00 uur vindt het Amsterdam Liberation Day festival plaats in de Westergasfabriek. Het “gratis West” feest heeft zeven podia met artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Jeangu Macrooy, The Cool Quest, Skip & Die en Thijs Boontjies Dans- nl Showorkest. Meer informatie hier.

In Rotterdam, de Nederlandse stad die het hardst is getroffen door de Tweede Wereldoorlog, vieren in totaal 16 acts de Bevrijdingsdag in Het Parkt vanaf 12.30 uur. In de schaduw van de Euromast, optredens van Blaudzun, Josylvio, FÄIS, Tusky, Sam Feldt, Onder meer EUT en La Fuente zorgen ervoor dat iedereen de Liberation Day-vibes kan voelen. Meer informatie hier.

De bevrijdingsfestiviteiten in Utrecht starten vanaf 12.30 uur in Park Transwijk. Kunstenaars zijn onder andere Kraantje Pappie, Jonna Fraser, Bettie Serveert, Leafs, EUT en Yallah! Yallah !. Meer informatie hier.

Den Haag viert ’s middags Bevrijdingsdag op het Malieveld, met onder meer Racoon, Toontje Lager, Gallowstreet, 2 Brothers On The 4th Floor, Latifah en The Voice-finalist Quido van de Graaf, en nog veel meer. Meer informatie hier.

Gelderland organiseert het grootste Liberation ay Festival van het land in Wageningen – waar in 1945 de capitulatie van Duitse troepen in Nederland werd besproken. Vanaf 12.00 uur wordt het feest gehouden op verschillende locaties in Wageningen, met Bizzey, DeWolff, Ronde, Ilse DeLange , en ambassadeur van vrijheid Sam Feldt als een van de belangrijkste attracties. Meer informatie hier.

Het Bevrijdingsdagfestival Enschede gaat vanaf het middaguur van start op de Universiteit Twente. In totaal zorgen 36 artiesten, waaronder Jody Bernal, Dries Roelvink, Famke Louise en East & Young voor entertainment. Meer informatie hier.

Noord-Brabant viert Bevrijdingsdag met een festival in De Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch vanaf 12.30 uur. Jet Rebel, Navarone, Sam Feldt, Merol, Massada en onder anderen cult-accordeonist Mario Batkovic zullen optreden op de drie podia op het festival. Meer informatie hier.

Bevrijdingsfestival Flevoland begint om 13.00 uur op de Esplanade in Almere. Naast premier Mark Rutte staan ​​onder meer Donnie en Joost, Kraantje Pappie, DI-RECT, Nielson, Re-Play en Trafassi met een meezingertje medley-show van Dirty Daddies die de dag afsluit. Meer informatie hier.

De provincie Groningen viert het einde van de Tweede Wereldoorlog in de stad Groningen. De zes podia in Stadspark zullen vanaf het middaguur een mix van nationale en internationale artiesten bevatten, waaronder Crystal Fighters, Omar Souleyman, Danny Vera, Thomas Azier, $ hirak, Tom Walker en My Baby. Meer informatie hier.

Overijssel houdt vanaf 11.30 uur één van de grootste Bevrijdingsfestivals in Park de Wezenlanden in Zwolle. In totaal 40 acts zijn onder meer ambassadeur van vrede Maan, Novastar, Ilse DeLange, La Pegatina, De Jeugd van Tegenwoordig en Jeangu Macrooy. Meer informatie hier.

Om 12.30 uur start de Limburgse Bevrijdingsdag op de Markt in Roermond. Artiesten zijn onder meer Winnie, Altin Gun, Maan, Luminize, Danny Vera en Mt. Atlas. Meer informatie hier.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws