4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Bezoek de Wallen in Amsterdam met een virtuele gids

- Advertisement -


Amsterdam Red Light District Tour brengt een app uit waarmee toeristen op eigen gelegenheid door de populaire wijk kunnen toeren met behulp van virtuele gids ‘Sophie’. Het bedrijf hoopt hiermee de problemen van toeristen die in groepen de wijk binnenkomen te helpen verminderen, meldt Het Parool.

De app kost 4,49 euro voor iPhone en 4,99 euro voor Aindroid. Het omvat een 2 uur durende tour waarbij Sophie je langs 31 haltes brengt, van Schreierstoren naar de Nieuwmarkt. Tijdens de rondleiding praat Sophie met 22 experts en mensen die in de buurt werken.

Stadsarcheoloog Jerzy Gawronski wordt voorgesteld als de “man die alles weet over de geschiedenis van de stad”. Sophie noemt drugsexpert August de Loor een man wiens ‘alles heeft gezien’, en prijst schrijver-historicus Russel Shorto. ‘Iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en liberalisme, moet zijn boek lezen.’

Raambordeel prostituee Kasia vertelt iets over haar vak en hoe ze rond de 10.000 euro per maand verdient. “De meeste sekswerkers zijn hun eigen baas, sommigen hebben een soort pooier”, legt Kasia uit. De Fokkens-tweeling, de ‘Ouwe Hoeren’, vertellen over hun 50-jarige sekswerkcarrière, waarin ze cruiseschepen vol klanten bedienden. En Jan Otten, eigenaar van de laatste peepshow op de Wallen, vertelt over zijn bedrijf. ‘Ga daarheen’, zegt Sophie. “Doe het”, beaamt Otten.

Korte Niezelburg, kleinzoon van de oprichter van Febo, legt uit hoe de voedselmuur te gebruiken. En om ervoor te zorgen dat buitenlandse toeristen het Nederlandse tolerantiebeleid voor softdrugs begrijpen: “Technisch illegaal, maar officieel toegestaan”, legt Sophie uit.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws