8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Bezos verlaagt kosten voor NASA-maanmissie met $ 2 miljard

- Advertisement -


SEATTLE, Washington: Blue Origin-eigenaar Jeff Bezos heeft aangeboden om tot $ 2 miljard aan NASA-kosten te betalen als het ruimteagentschap zijn bedrijf een contract gunt om een ​​ruimtevaartuig te ontwikkelen om astronauten op de maan te laten landen.

In april ontving SpaceX van Elon Musk een contract van $ 2,9 miljard om een ​​ruimtevaartuig te bouwen om astronauten al in 2024 naar de maan te vliegen, waarbij biedingen van Blue Origin en defensieaannemer Dynetics werden afgewezen.

Het ruimteagentschap zei dat SpaceX goedkoper was dan concurrenten, en wees op zijn bewezen staat van dienst op het gebied van orbitale missies en andere factoren, in een contractbesluit dat hoge NASA-functionaris Kathy Lueders “de beste waarde voor de overheid” noemde.

In een brief aan NASA-beheerder Bill Nelson belooft Bezos nu echter dat Blue Origin in het huidige fiscale jaar en het volgende jaar afziet van betalingen, tot $ 2 miljard, en ook zou betalen voor een orbitale missie om zijn technologie te testen.

Als onderdeel van een maancontract zou Blue Origin ook een contract met een vaste prijs accepteren en betalen voor eventuele overschrijdingen van de ontwikkelingskosten van het systeem, zei Bezos.

“NASA week af van haar oorspronkelijke acquisitiestrategie met twee bronnen vanwege vermeende budgettaire problemen op korte termijn, en dit aanbod neemt dat obstakel weg”, schreef Bezos.

“Zonder concurrentie zullen de korte- en langetermijnambities van NASA op de maan worden uitgesteld, uiteindelijk meer kosten en het nationale belang niet dienen”, voegde Bezos eraan toe.

Blue Origin diende eerder een protest in bij het Amerikaanse Government Accountability Office en beschuldigde NASA ervan SpaceX een oneerlijk voordeel te geven door het toe te staan ​​zijn prijzen te herzien.

Het besluit van de GAO wordt begin augustus verwacht, hoewel het onwaarschijnlijk is dat NASA zichzelf zal terugdraaien.

Voordat NASA voor SpaceX koos, zocht NASA naar voorstellen voor een ruimtevaartuig dat astronauten naar het maanoppervlak zou sturen en terug naar de aarde zou brengen.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws