1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Bij de meeste basisscholen bleven kinderen niet achter bij afstandsonderwijs

- Advertisement -


De meeste basisscholen melden dat hun leerlingen geen leerachterstand hebben opgelopen tijdens het afstandsonderwijs vanwege het coronavirus, volgens een pol van de algemene vereniging van schoolleiders. 90 procent van de scholen zei dat hun leerlingen constante vooruitgang lieten zien. 10 procent merkte een vertraging op, van wie 1 procent zei dat hun leerlingen ernstig achterbleven, meldt de NOS.

“Er worden al plannen gemaakt voor leerlingen waar een achterstand is geconstateerd”, zei AVS-vicepresident Ingrid Doornbos tegen de omroep. Maar volgens haar gingen de meeste scholen goed om met afstandsonderwijs. “Ouders hebben ook thuis heel hard gewerkt om onderwijs te blijven geven aan leerlingen. Het afstandsonderwijs is in hoog tempo opgezet en dat verdient veel respect”, zei ze. ‘Er zijn zelfs scholen die aangeven dat hun leerlingen sneller vooruitgang boeken.’

80 procent van de directeuren van de basisschool is tevreden dat scholen op 8 juni weer volledig zullen worden geopend, maar er zijn scholen die zich zorgen maken over hoe ze met een volledige lading kinderen zullen omgaan. ‘Naast het normale lerarentekort zijn leraren ook afwezig op scholen omdat ze vanwege het coronavirus niet kunnen werken’, aldus Doornbos.

Meer dan de helft van de schooldirecteuren denkt dat het aantal kinderen dat naar de klas komt vanaf 8 juni niet zal toenemen. Meer dan een derde verwacht meer kinderen. ‘We zien dat de overgrote meerderheid van de leerlingen de afgelopen twee weken naar school is gekomen, maar er zijn ook ouders die afwachtten hoe het met de eerste weken ging.’ 15 procent van de directeuren denkt dat vanaf 8 juni meer kinderen thuis zullen blijven vanwege de vollere lessen, hoewel de meeste scholen niet van plan zijn om na die datum verder te leren op afstand.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws