8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Bijna 12.000 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer

- Advertisement -


Autoriteiten hebben ongeveer 11.600 boetes uitgedeeld aan passagiers van het openbaar vervoer voor het niet dragen van een gezichtsmasker sinds de verplichting in juni vorig jaar van kracht werd. Ook zijn er bijna 5.600 incidenten met boze reizigers gemeld, meldt de NOS op basis van documenten die zijn verkregen via de Wet op de openbare toegang.

Voorafgaand aan de invoering van de mondkapjesplicht was er wekenlang discussie over wie de regel gaat handhaven. Twee weken voordat de mondkapjesplicht werd ingevoerd, was het nog onduidelijk wie het mandaat zou handhaven. “De minister van justitie wil kosten vermijden en de discussie die om hen heen ontstaat als de vraag rijst of de politie deze regel ook moet handhaven. De OV-bedrijven moeten het zelf handhaven”, schreef een ambtenaar destijds.

Uiteindelijk viel de mondkapjesplicht onder het coronavirusbeleid en niet onder de OV-wet waardoor bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) verantwoordelijk werden.

Passagiers in het openbaar vervoer die geen mondkapje dragen, riskeren ook na 25 september de boete van 95 euro als een aantal coronamaatregelen wordt versoepeld.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws