1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Blackface-foto kost het Rotterdamse bedrijf een bouwproject in Baltimore

- Advertisement -


Het Rotterdamse architectenbureau West 8 nam ontslag uit een groot bouwproject in de Amerikaanse stad Baltimore nadat een foto opdook van een Sinterklaasfeest met mensen gekleed als Zwarte Piet, blackface-make-up en afro-pruiken en zo.

De foto is in 2012 gemaakt tijdens een Sinterklaasfeest op het kantoor van West 8 in Rotterdam, meldt het bedrijf in een verklaring aan The Architect’s Newspaper. Het toont een voormalige werknemer verkleed als Sinterklaas, met zijn drie kinderen gekleed als zwarte gezicht Zwarte Piet. Terwijl de traditie van verkleden in blackface voor sinterklaasfeestjes in Nederland steeds meer onder vuur ligt, is blackface makeup al een enorm gevoelig onderwerp in de Verenigde Staten.

De foto is eind juni anoniem naar de gemeenteraad van Baltimore gestuurd, zei een woordvoerder van West 8 tegen de NOS. Het bedrijf nam onmiddellijk afstand van de foto en nam ontslag uit het project om een ​​haven- en oevergebied in de stad te herontwikkelen, het Middle Branch-project genoemd. Bijna een week later werd de foto gepubliceerd in een online krant De Baltimore Brew.

‘West 8 gelooft [Zwarte Piet] is een racistisch karakter, “zei het bedrijf in een verklaring aan The Architect’s Newspaper.” West 9 veroordeelt zwarte gezichten en verbant onmiddellijk [Sinterklaas] vieringen in West 8-kantoren na het incident in 2012, waarin ondubbelzinnig wordt verklaard dat [Zwarte Piet] is een racistisch karakter. ‘

Het bedrijf besloot om zich onmiddellijk terug te trekken uit het project, zodat dit incident geen afleiding wordt voor het team en het proces, zei West 8. “We zijn niet groter dan het project, en wat het beste is voor het team, de stad Baltimore en de gemeenschappen die deel uitmaken van de Middle Branch, is dat ons bedrijf een stap opzij zet.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws