6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Blockchain-hype als dotcom-bubbel, waarschuwt Nederlandse investeerdersgroep

- Advertisement -


Nederlandse beleggersvereniging VEB waarschuwt investeerders voor bedrijven die de cryptocurrency-hype gebruiken om investeerders aan te trekken en de aandelenkoersen te verhogen door “bitcoin” of “blockchain” aan hun naam toe te voegen. Volgens de vereniging doet dit sterk denken aan de dotcom-bubbel, toen bedrijven ‘.com’ aan hun naam toevoegden om plotseling hun aandelenkoersen te verhogen zonder het bedrijf fundamenteel te veranderen, meldt accountant.nl.

VEB nam als voorbeeld de Amerikaanse drankenproducent Long Island Iced Tea. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat het de productie van frisdranken stopzet en zich zal concentreren op blockchain-technologie, waarbij de naam verandert in Long Blockchain. “Die naamverandering alleen en de belofte om kansen in blockchain te zoeken zorgden ervoor dat de aandelenkoers explodeerde. De marktwaarde ging van minder dan $ 25 miljoen naar bijna $ 100 miljoen”, aldus de vereniging, aldus het tijdschrift.

En Long Blockchain is geen uitzondering. Volgens VEB zag de kleinschalige technologie-investeerder Longfin de aandelenkoers slechts enkele dagen na de aankondiging van de overname van Ziddu.com met tweeduizend procent stijgen. “Ziddu.com richt zich op bedrijfsfinanciering via digitale valuta, maar heeft nog niet eens een volledig werkende website.”

Volgens VEB zijn cryptocurrencies een hype, maar blockchain – de onderliggende technologie die cryptocurrency mogelijk maakt – is het waard om te behouden. ‘Als er op het internet één ding ontbreekt, is het vertrouwen, en blockchain kan dat vertrouwen bieden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws