19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Boeing-baas weigert de crash van Turkish Airlines te bespreken met de Nederlandse autoriteiten

- Advertisement -


Volgens een brief van Boeing van ANP komt David Calhoun, directeur van vliegtuigfabrikant Boeing, niet naar Nederland om de crash van een Turkish Airlines 737 bij Schiphol in 2009 te bespreken met de Tweede Kamer, de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement. in haar bezit heeft.

De Tweede Kamer nodigde Calhoun uit voor een gesprek na berichten dat de Verenigde Staten de Onderzoeksraad onder druk hadden gezet om de bevindingen over de crash geheim te houden. Ook willen de parlementariërs spreken met de Amerikaanse transportveiligheidsraad NTSB, de oud- en huidige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, en professor Sidney Dekker. Hij voerde een deel van het onderzoek uit, maar zijn bevindingen werden grotendeels uitgesloten van het rapport van de Onderzoeksraad, meldde de New York Times.

Boeing zei in zijn brief aan de Tweede Kamer dat onderzoek naar luchtvaartincidenten van cruciaal belang is voor de veiligheid en dat fabrikanten daarom goed moeten samenwerken met autoriteiten, aldus de nieuwszender. Als technisch adviseur bij de NTSB heeft Boeing uitgebreide technische ondersteuning verleend aan het onderzoek naar de ramp met Turkish Airlines, aldus het bedrijf.

Boeing zei te hebben vernomen dat de NTSB niet naar Den Haag komt, en aangezien het bedrijf de aanwijzingen van de NTSB volgt, zal het ook geen bezoek brengen aan de Tweede Kamer.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws