5.7 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Boeren serveren brunch op de A’dam-dam om te protesteren tegen stikstofmaatregelen

- Advertisement -


Op de Dam en het Rokin in Amsterdam kwamen vrijdag boeren met 28 tractoren bijeen om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de regering. Ze brachten eten mee voor de brunch en nodigden Amsterdammers uit om mee te eten, met name Nederlands eten ‘met een lage impact op het milieu’.

“Boer en burger kunnen met elkaar praten of genieten van een lekker ei of een broodje hamburger”, zei actiegroep Argactie op haar website. ‘We willen deze dag gebruiken om een ​​verband te vinden tussen boer en burger.’ De protestactie duurt officieel van 12.00 uur tot 16.00 uur

Volgens AT5 arriveerden de boeren rond 06:00 uur op hun tractoren in de Nederlandse hoofdstad. Op de Dam en het Rokin stonden in totaal 28 trekkers geparkeerd, drie meer dan de 25 die met burgemeester Femke Halsema zijn overeengekomen.

Een luidruchtiger spektakel werd verwacht bij het protest van de Farmers Defence Force op vrijdagmiddag in Den Bosch. Een ander nationaal protest wordt verwacht op 18 december.

De boeren vinden dat ze te hard worden geraakt door nieuwe maatregelen om de stikstofemissie te verminderen. Nadat de Raad van State eerder dit jaar het Stikstofaanpakprogramma ongeldig had verklaard, moest de Nederlandse regering zoveel mogelijk de stikstofuitstoot terugdringen.

Met het stikstofaanpakprogramma kon de overheid de stikstofemissies veroorzaakt door bouwprojecten op een later tijdstip compenseren. Zonder het programma moet de stikstofemissie eerst worden verminderd voordat nieuwe projecten meer uitstoot kunnen veroorzaken. Deze uitspraak bracht honderden bouwprojecten tot stilstand.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws