1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Boete voor massaal ontslag in nieuw coronavirus-hulppakket: rapport

- Advertisement -


In het tweede hulppakket om bedrijven door de coronaviruscrisis te helpen, kunnen bedrijven een boete krijgen als ze meer dan 20 werknemers ontslaan en geen overeenkomst hebben met de vakbonden. Bedrijven die dit doen, zullen een boete moeten betalen van 5 procent van het totale bedrag aan loonkosten dat zij van de overheid hebben ontvangen, vertelden bronnen in Den Haag aan de NOS.

In het EHBO-pakket kregen bedrijven die financiële steun van de overheid ontvingen boetes opgelegd als ze een van hun werknemers ontsloegen. De regering wilde deze eis volledig schrappen, met het argument dat als een bedrijf dat gedwongen wordt om onnodig personeel in dienst te nemen failliet gaat, veel meer mensen werkloos zullen zijn. Maar na felle kritiek van oppositiepartijen en vakbonden die waarschuwden voor massale ontslagen, besloot de regering deze ‘antimisbruikbepaling’ als compromis toe te voegen.

Het gehele ondersteuningspakket wordt ook langer verlengd, met vier maanden in plaats van drie maanden. Dit betekent dat het pakket tot 1 oktober geldig is. Ook het bedrag van de vaste kosten dat een werkgever kan declareren, stijgt van maximaal 20 duizend euro naar maximaal 50 duizend euro. Hoeveel een bedrijf precies krijgt, hangt af van hun situatie en hoeveel omzet ze verloren als gevolg van de coronaviruscrisis

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws