4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Books 4 Life Utrecht doneert €15.000 aan Utrechtse organisaties in strijd tegen armoede en laaggeletterdheid – Utrecht

- Advertisement -

Foto: Books4LifeUtrecht_

Books 4 Life Utrecht keert in strijd tegen armoede en laaggeletterdheid in Utrecht ruim 15.000 euro uit aan vijf Utrechtse maatschappelijke organisaties: Stichting Leergeld Utrecht, Taal Doet Meer, Resto VanHarte Utrecht, Stichting Move Utrecht en hoiUtrecht. Vertegenwoordigers van deze organisaties ontvingen op 23 juli een cheque uit handen van Michiel Erkelens, voorzitter van Books 4 Life Utrecht.

Gedurende mei en juni konden organisaties zich melden bij het Books 4 Life Utrecht Fonds. De aanvragen werden beoordeeld door de ruim vijftig vrijwilligers van de stichting. Het geld in het fonds is de opbrengst van de verkoop van tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s in 2019.
Michiel Erkelens, voorzitter van Books 4 Life Utrecht: “Het is geweldig om te zien hoe snel maatschappelijke organisaties in Utrecht zich aanpassen aan een nieuwe normaal. We steunen deze vijf organisaties graag in hun aanpak. Een inclusieve samenleving kan ook op anderhalve meter.”
“Het is een grote eer om namens al onze vrijwilligers deze cheques te mogen overhandigen. Veel dank ook aan alle gulle gevers van boeken, platen, dvd’s en cd’s”, aldus Erkelens.
In het najaar van 2020 zal nog eens 12.000 euro beschikbaar worden gesteld aan maatschappelijke organisaties in en om Utrecht actief op het gebied van armoedebestrijding en het aanpakken van laaggeletterdheid.
Stichting Leergeld Utrecht is er voor de 12.000 kinderen die in Utrecht onder de armoedegrens opgroeien. De organisatie helpt deze kinderen aan de broodnodige schoolspullen.
Taal Doet Meer gaat aan de slag met het Stadsnetwerk Taal & Huiswerk. Binnen dit netwerk traint de organisatie honderden vrijwilligers in coachingsvaardigheden en taalverwerving.
Samen met Resto VanHarte maakt Books 4 Life Utrecht een zestal voorleesdiners en -brunches mogelijk. Resto VanHarte biedt mensen met een kleine portemonnee de gelegenheid om buiten de deur te eten.
Stichting Move Utrecht organiseert activiteiten met kinderen tussen de 9 en 12 jaar, waarbij de kinderen aan de slag gaan met het thema ‘iets doen voor een ander.’ Het doel van de activiteit is om kansenongelijkheid onder kinderen in Utrecht tegen te gaan.
hoiUtrecht schrijft verhalen over mensen die belemmerd worden volwaardig deel te nemen aan de samenleving. In samenwerking met Books 4 Life Utrecht gaat de organisatie aan de slag met verhalen over armoede en laaggeletterdheid.
Stichting Books 4 Life Utrecht is een winkel voor tweedehands boeken in Utrecht. De vrijwilligersorganisatie zamelt donaties van boeken, cd’s, lp’s en dvd’s in en verkoopt deze voor een goede prijs. Van de opbrengst gaat 90% naar goede doelen, lokaal en internationaal.
De helft van de opbrengst gaat naar projecten van Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft van het Books 4 Life Utrecht Fonds wordt verdeeld onder projecten geselecteerd door de vrijwilligers uit de jaarlijkse aanvragen van maatschappelijke organisaties in Utrecht.
Het geld gaat altijd naar organisaties die zich, net als Oxfam en Amnesty, inzetten voor de bestrijding van armoede en/of bevordering van mensenrechten. Deze verdeling is vastgelegd in de statuten van Books 4 Life Utrecht.

Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws