7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Bouwproductie in Utrecht loopt goed door – Utrecht

- Advertisement -


Foto: Pixabay

De bouwwerkzaamheden in Utrecht lopen nog steeds goed door, weliswaar met enige vertraging vanwege veiligheidsprotocollen. Ook de verkoop loopt goed door en marktpartijen willen volop door met de planvorming. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Wel zijn er zorgen over specifieke segmenten zoals de horeca, leisure en het duurdere koopsegment. Tegelijkertijd spreken bouwpartijen hun zorgen uit over de mogelijke gevolgen van een economische recessie en de effecten daarvan op de productie en woningmarkt. Toch lijkt de woningmarkt in Utrecht vooralsnog behoorlijk robuust, aldus het college.
Ook wat de kantorenmarkt staat Utrecht er volgens het college nog goed voor op dit moment. De leegstand is laag, met name in het Stationsgebied en in Leidsche Rijn Centrum. Op Papendorp is de leegstand sterk teruggelopen, tot nu toe onder het niveau van frictieleegstand.
Op de lange termijn verwachten deskundigen dat medewerkers meer thuis zullen blijven werken waardoor de vraag naar werkplekken kleiner wordt. Het kantoor wordt langzaam steeds meer een plek om elkaar te ontmoeten.
Utrecht behoort volgens het college tot de top van de Nederlandse kantorenmarkt en kan volgens het college tegen een stootje. Juist de ontmoetingsfunctie van Utrechtse kantoren is sterk ontwikkeld.

Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws