5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Boze arbeiders blokkeren de toegang tot Tata Steel

- Advertisement -


Een groep van ongeveer 100 Tata Steel-medewerkers blokkeerde dinsdagochtend de poort naar het bedrijfsterrein met vrachtwagens, wat voor veel file in Velsen-Noord zorgde. De arbeiders protesteren tegen het vertrek van Theo Henrar, die vorige week aankondigde dat hij na 33 jaar de staalreus verlaat, meldt NH Nieuws.

Het moederbedrijf van Tata Nederland zegt dat Henrar uit eigen beweging aftreden. Maar arbeiders in Nederland denken dat hij is ontslagen, waarschijnlijk vanwege zijn sterke belangenbehartiging voor de belangen van Tata Nederland.

Nadat Tata Steel Europe bijvoorbeeld had aangekondigd dat 1.600 banen zouden worden geschrapt bij de IJmuiden staalfabriek, kwam Henrar met de vakbonden overeen dat er tot oktober 2021 geen ontslagen zouden zijn bij de Nederlandse vestiging van het bedrijf.

Tata-directeur Hans van den Berg is ter plaatse om met de demonstranten te praten.

Werknemers van Tata Steel protesteerden ook maandagavond spontaan tegen het vertrek van Henrar. Vervolgens dreigden ze de spoorwegovergangen in Velsen te blokkeren. Het is niet duidelijk of ze die dreiging dinsdag hebben doorstaan, aldus NH Nieuws.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws